Itthon » Közélet

Gyergyóban is lesz Kaufland

Megyénk határain belül Udvarhely és Csíkszereda után most egy harmadik városban, Gyergyószentmiklóson is lesz Kaufland bevásárlóközpont.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kaufland
kaufland
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 30., 17:38
0 hozzászólás. 


A megyei önkormányzat január 29-én, az év első rendes havi tanácsülésén elfogadta a megyei urbanisztikai és területrendezési bizottsághoz benyújtott területrendezési terveket. Ennek értelmében jóváhagyta a Kaufland kereskedelmi központ megépítését Gyergyószentmiklóson, ami köré nagy területű parkolót és utcákat alakítanak majd ki.

Tanacsules_01_29

Hargita Megye Tanácsa továbbá egy hiánypótló határozattervezetet is összeállított, mely a személyszállítás zökkenőmentessé tételét veszi figyelembe. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba tanácselnök kifejtette, hogy nagyon időszerű volt ez a döntés, mivel megyeszerte mintegy száz kistelepülés van olyannyira elszigetelve, hogy csak a tejesautó jár ki oda. Mint kiderült, 17 személyszállítási vállalat vezetőiből álló paritásos bizottság dolgozik a törvénytelenségek felszámolása, a szolgáltatások minőségének javítása és a lemaradások behozása érdekében. A bizottság azt is vizsgálja, hogy a megyei önkormányzat milyen segítséget nyújthat a helyzet normalizálása érdekében.

A Különfélék napirendi pontban a február 8-án Csíkszeredában és környékén rendezett Sítájfutó Világhét szervezési költségeihez 25 000 lejes hozzájárulást szavaztak meg. Majd döntöttek az intézeti gyerekek, illetve a fogyatékkal élő és beutalásra szoruló felnőttek gondozására kiutalt havidíjról. E szerint a helyi önkormányzatok idéntől a gyereket fejenként 120 lejjel, felnőtteket pedig 170 lejjel támogatja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."