Itthon » Közélet

Borboly párbeszédre hívja a homoródiakat

A homoródfürdői lakók nyílt levelére válaszolt a megyei tanácselnök – nem írja, hogy leállítja a beruházást. Párbeszédre nyitott, amíg nem késő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Küldöttséget kér a lakóktól az elnök
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 26., 12:32
0 hozzászólás. 

A múlt héten közzétett nyílt levében a homoródfürdői lakosok a  törpe vízi erőmű létesítésével kapcsolatosan kérik ki a megyei önkormányzat elnökének véleményét, mert attól tartanak, hogy az erőmű építése után a Szent Ilona-völgye károsodni fog. Borboly Csaba honlapján tette közzé válaszlevelét, amit azzal kezd, hogy furcsállja a nyílt levelet, mert telefonon, levélben vagy a hivatalában is elérhető.

A párbeszédre természetesen nyitott vagyok bármikor, ezért kérem, válasszanak Önök közül egy legfeljebb öttagú küldöttséget, amellyel érdemben, indulatmentesen lehet megvitatni a felmerült gondokat", írja Borboly, majd felsorol néhány olyan lépést, amit az elmúlt időszakban tettek a szóban forgó erőmű építésével kapcsolatban, többek között azt, hogy július és augusztus folyamán Hargita Megye Tanácsának főépítésze több ellenőrzést is végzett a helyszínen, illetve felhívta a kivitelező figyelmét, hogy a beruházás folyatása érdekében újra kell kezdeniük az engedélyeztetési eljárást.

„Homoródfürdő az egyik kiemelt helyszín a megye turisztikai fejlesztési stratégiájában. Bizonyítandó, hogy Hargita Megye Tanácsa számára mennyire fontos ez a fürdőhely, megemlíthetem az eddig eszközölt beruházásokat, mint a megyei tulajdonban lévő ingatlanok rendbetételét, a Borvizek útja programban megvalósított fejlesztéseket, a megyei út javítását" – jegyzi meg Borboly, aki a szeptemberre tervezett lakossági fórumon Szentegyháza és Kápolnás polgármesterével, valamint a homoródfürdői lakók képviselőivel találkozna.

„A terv szintjén létező vagy már megkezdett beruházások esetében is leltározzuk fel és közösen oldjuk meg a gondokat, ne hagyjuk elmérgesedni a helyzetet, ne várjuk meg, hogy túl késő legyen. Ismételten hangsúlyozom a párbeszéd fontosságát. Minden nézeteltérés, félreértés rendezhető, ha van rá akarat a felekben. Bízom benne, hogy közösen, párbeszéd révén megtaláljuk a mindenki számára elfogadható, az egész közösség javát szolgáló megoldást. Az eredmény megéri a sok befektetett munkát, időt, energiát." – zárja levelét Borboly Csaba.

A teljes válaszlevelet itt lehet elolvasni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."