Itthon » Közélet

Gyűjtik az aláírásokat a stadion használatáért

Több hete annak, hogy nyitvatartási program s ezzel egy időben lakat került a városi stadion bejáratára. Lehetne ez másképp is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

stadion, pálya, szaladók
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 07., 15:35
0 hozzászólás. 

Eddig a nap bármely szakában ki lehetett látogatni a városi stadionba, amelyet az amatőr, sportolni szerető udvarhelyiek - leginkább szaladók – rendszeresen igénybe is vettek. Aki sportolni ment, az rendszerint céltudatosan használta a rendelkezésére álló felületet.

Ha valamelyik sportklub edzést tartott, vagy az átlagosnál többen jelentek meg a pályán, akkor megpróbálta mindenki úgy kihasználni a helyet, hogy másokat ne zavarjon. Íratlan szabályok voltak ezek, amit mindenki megpróbált betartani.

Néhány hete azonban írott szabályok is megjelentek, ami nem kimondottan az amatőr sportolóknak kedvezett. Az új rend szerint, aki pálya körüli salakon szeretne szaladni (a füves részt amúgy is tilos használni), az hétfőtől péntekig reggel 7 és 9 óra, illetve délután 6 és 8 óra között teheti meg.

A pályát rendszeresen és kevésbe rendszeresen látogató amatőr és hobbi sportolók között hamar visszhangot keltett a számukra előnytelen program.

stadion, pálya, szaladók

Puskás Zsuzsanna, aki rendszeresen jár ki szaladni, egyik alkalommal jelezte is a helyszínen tartozkódó Benedek Árpád Csaba alpolgármesternek, az ötlet megfoganatosítójának, hogy az új program nem a legmegfelelőbb az embereknek. Akkor azt a választ kapta, hogy ha nincs visszajelzés, akkor megfelel az embereknek.

Zsuzsanna még szeptemberben kérést adott le a polgármesteri hivatalnál, melyben kérte a hosszabb nyitvatartást. Az alpolgármester azt ígérte, hétvégente is kinyitják a pályát, amikor éppen nincs mérkőzés.

Zsuzsanna úgy érezte, nem vették őt elég komolyan a polgármesteri hivatalban, így a sajtóban hirdet meg aláírásgyűjtést. A civil kezdeményezést a Feel Good Sportegyesület is felkarolta, akik szintén szívügyüknek tekintik az esetet.

Szeretnék ha a szaladni, mozogni vágyók számára tágabb időintervallumban lenne elérhető a pálya, hiszen az egyesület tagjai, szimpatizánsai is rendszeresen járnak a pályára szaladni.

Ma 18 órakor a városi stadionnál bárki aláírhatja a kérést, aki úgy érzi nem megfelelő a közösség számára a jelenlegi nyitvatartási program.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."