Itthon » Közélet

Banira váltják a kétnyelvűséget

Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen gyűjtik az egybanisokat Lakó Péterfi Tündének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Banik
Főként 1 banisokat várnak, Fotó: Somogyi Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 09., 13:06
0 hozzászólás. 

A civilt a marosvásárhelyi rendőrség 1 500 lejre büntetette meg, mert kétnyelvű árucímkéket osztott szét a vásárhelyi piacon.

Székelyudvarhelyen a G. Caffé pultján elhelyezett befőttesüvegbe lehet tenni az aprópénzt, illetve, egy vödör is az ügy mellé álló civilek rendelkezésére áll. Az üvegen egyébként a következő felirat olvasható: MS Büntetősdi.

„Reméljük, a vásárhelyi polgármester azzal a rendőrrel számoltatja meg a pénzt, aki megbüntette Lakó Péterfi Tündét" – nyilatkozta az uh.ro-nak Fazakas Szabolcs, a kezdeményezés udvarhelyi ötletgazdája.

Sepsiszentgyörgyön a Tein Teaházban gyűjtik az aprópénzt, valamint a Székely Hírmondó napilap Gödri Ferenc utca 18. szám alatti szerkesztőségében is elfogadják a banisokat, Kézdivásárhelyen pedig a Margaréta utca 1. szám alatt található irodában.

Főként egy banis pénzérméket várnak, és csak civilektől, ahogy ezt Lakó Péterfi Tünde írja blogbejegyzésében.

„Az örömkönnyeim fel sem tudnak egy-egy felajánlás után száradni, már érkezik a következő megható felajánlás. 37 banit is küldenek egy busszal, de olyan is van, aki 1 lej 90 banit. Akkora szeretettel vannak ezek a kis fémpénzek összegyűjtve, hogy biztos vagyok benne, sugárzik a melegség belőlük. Minden egyes érmével a lelketekből egy darabot küldtök Marosvásárhelyre!" – fogalmaz a kétnyelvű árucímkék miatt megbüntetett civil blogján.

Akik segíteni szeretnék az akciót, postán is elküldheti az aprópénzt a következő címre: Oficiul Postal 1 Târgu Mureș, CP 36.

„Az első lépés, egyik ismerősöm ötlete alapján, a büntetés felét kifizetni, 48 órán belül, ami akkortól számítódik, amikor a jegyzőkönyvet a kezembe kapom. Ezt jelzés értékűen tennénk. Az összeg: 750 lej. Egy banisokban szeretnénk kifizetni. A sajtó jelenlétében. Utána természetesen fellebbeznék. Tehát az első segítség, ami jöhet: minél több egy banist összegyűjteni. Nagyon sok, 75 ezer darab..." – írja Lakó Péterfi Tünde.

uh.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."