Itthon » Közélet

Végre van víz a Szászok Táborában

Részben elkészült a vízvezeték-rendszer a Szászok Táborában. Lesz majd járda, aszfaltút, villany is. Kürtős kaláccsal, citromos teával ünnepeltünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szászok tábora, kanalizálás átadása
A költségek túlnyomó részét a lakók állták, de bepótolt a hivatal is.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 11., 13:26
1 hozzászólás. 

Rég nem jártunk a Szászok Táborában, meg is lepett, hogy pár év alatt igazi lakópark lett. A látogatásunk apropója nem a terepszemle volt: a lakóközösség és a polgármesteri hivatal jóvoltából 2,5 kilométer hosszúságban megoldódott a kanalizálás gondja, azaz 76 családnak már nem jelent többé gondot az ivó- és a szennyvíz.

A munkálatokat a küküllőkményfalvi Solid Con Kft. végezte el közel 300 000 lej értékben, melynek oroszlánrésze a lakók zsebéből, 35 ezer lej pedig a polgármesteri hivatal kasszájából került ki.

A lakosok és a hivatal képviselete, élén Bunta Levente polgármesterrel, együtt ünnepelték meg, hogy,  a lakószövetség elnökét, Kenncse Lurcza Albertet idézzük: „Végre van víz".

„Tíz éve költöztünk ide, s ahogy a kislányom mondta: szép nagy sárga házban lakunk, egy tehén és két ló a szomszédunk" – ecsetelte a tíz évvel ezelőtti állapotokat Rend Dezső, aki nem rejtette véka alá, hogy a hivatal segítségére számítanak abban, hogy a meglehettősen forgalmas, lehengerelt földútra hamarosan aszfalt kerülj, illetve a trafóház sem marad dísz, azaz megoldódik a villanyáram problémája is.

Szászok Tábora, Bunta Levente polgármester

A polgármester értékelte, hogy a lakók nem csak kértek, hanem tettek és jelentős anyagi áldozatot is hoztak azért, hogy élhető legyen az otthonuk, és ígéretet tett arra, hogy 2-3 éven belül aszfaltréteg kerül a Szent János utcáig vezető útszakaszra, és jövőre járda is lesz. Mindez a hivatal költségén és közös megegyezés, döntés révén valósul meg.

A Szászok Táborának lakóközösségét is megdicsérte Bunta, mondván, hogy ők megértették azt, amit a hivatal meg akar honosítani a városban. „Ne csak kérj, tegyél is, és adatik" – fogalmazott az elöljáró, hozzátéve, hogy „ha nincs, aki mindig akaszt, akkor tudunk haladni".

A közvilágításban igen, a villanyáram ügyében nem tud a hivatal segíteni, az Electrica Rt-vel folytatott tárgyalásokban viszont támogatják a lakosokat. Miután mindenki rábólintott a további együttműködésre, a lakosok mini kürtős kaláccsal, citromos teával és a Lina-kanyarból hozott borvízzel vendégelték meg a látogatókat.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Running W
2013-10-14 09:42:34
hat igen...
... ez mind szep es mind jo, viszont az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy ebbol a 76 csaladbol 11 csalad nem kapott egy bani tamogatast sem. Tehat ("Bunta Levente jovoltabol") 11 csalad egeszen kifizette a raeso reszet es csak 65 csalad tartozik bele az "oroszlanreszbe". Ahogy egy ismerosom mondta erre "masok tollaval es munkajaval dicsekednek"...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."