Itthon » Gazdaság

Megnőtt a tartozásokért bepereltek száma

Kétszáz lakót pereltek be a lakószövetségek az udvarhelyi bíróságon, ahol tavaly csak két kiskorút ítéltek el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Tavaly is sok munkája volt a bíróságnak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. január 12., 10:35
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi bíróságon 2015-ben 3310 új dossziét iktattak, összesen 35 olyan jogerős ítélet született, ami börtönbüntetést jelent – közölte megkeresésünkre Mălăieșiu Ramona, a székelyudvarhelyi bíróság elnöke. A bírónő által közölt statisztikai adatok szerint tavaly 284 büntetőjogi határozat született – ezek közül 84-et elhalasztottak, 12-őt pedig úgy függesztett fel a bíróság, hogy felügyeletet rendelt el. A kiskorúak bűnözése az adatok szerint tovább csökkent, hiszen 2014-ben négy kiskorút, tavaly pedig csak kettőt ítéltek el.

Tavaly 418 büntetőjogi eljárás indult, 416-ot oldott meg a bíróság – ennél az adatnál figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a megoldottak között sok olyan van, ami az előző évről, 2014-ről jött át és az eljárások egy része még folyik, ezeket idén oldja meg a bíróság.

Összesen 85 közlekedési bűncselekményt, 19 lopást, 3 rablást és egy családelhagyást tárgyaltak – utóbbi azt jelenti, hogy ha valaki két hónapig nem fizeti a megállapított gyermektartási díjat, be lehet perelni. A 2014-es adatokkal (38 közlekedési bűncselekmény volt, 18 lopás, 2 rablás, 5 családelhagyás) összehasonlítva megállapítható, hogy a családelhagyásokat kivéve a számok nagyjából ugyanazok, ám a közlekedési bűncselekmények száma drasztikusan megnőtt az adatok szerint.

Még megdöbbentőbb a lakószövetségek által bepereltek száma: 2014-ben összesen 135 ilyen esetük volt, 2015-re Mălăieșiu Ramona kerek számot adott meg: 200 család került abba a helyzetbe, hogy a bíróságon ilyen ügyben kellett magyarázkodnia.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."