Itthon » Közélet

Elbírálásra várnak az udvarhelyi szaladók

Civilek fogalmaztak kérést Bunta Levente polgármesterhez az udvarhelyi stadion használata kapcsán. Közel háromszázan írták alá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

stadion, futók, nyitvatrtás
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 14., 12:42
0 hozzászólás. 

Több mint egy hónapja, hogy a városi stadion atlétika-pályája csak megszabott időpontokban – napi kétszer két órában – érhető el az udvarhelyi sportolni vágyó civil közösség számára. Benedek Árpád Csaba alpolgármester, a pályán történt rongálásokkal, lopásokkal és nem célszerű használattal magyarázta az újonnan bevezetett nyitvatartási rendet.

Puskás Zsuzsanna civil kezdeményező kérésben jelezte, hogy az új nyitvatartás a futó közösség számára nem megfelelőbb. Kérésében több javaslattal is szolgált, de végül érdemi változás nem történt.

Az elmúlt héten a Feel Good Sportegyesület is felkarolta a kezdeményezést, több egyeztetés, véleményfelmérés is történt a szaladóközösségen belül, ahol megvitatták igényeiket az atlétikapályával kapcsolatosan. Az alpolgármester elfoglaltságra hivatkozva nem tudott jelen lenni ezen a fórumon, de jelezte, nyitottak a konstruktív javaslatokra.

Az elmúlt hét folyamán a sportolni szerető udvarhelyiek aláírásukkal támogatták a kérést, 292 aláírás gyűlt össze. Ilyés Loránd a Feel Good Sportegyesület elnöke a kérést a hozzá csatolt aláírásokkal pénteken eljuttatta a polgármesteri hivatal illetékes osztályára.

Az alpolgármester jelezte, kedden tartanak megbeszélést, ahol ez a téma is napirendre kerül. A megbeszélésnek amúgy is témája a stadion nyitvatartási programja, így mindenképp figyelembe veszik a kérésben megfogalmazottakat.


Részlet a kérésből


Mivel a város területén ez az egyetlen olyan létesítmény, ahol rendezett körülmények között lehetséges a szaladás, illetve az elmúlt pár évben megnövekedett, és azóta is ütemesen növekszik az ilyen jellegű szabadidősportot űzők száma, így tisztelettel kérjük az Ön támogatását ennek a tevékenységnek a gyakorlásához szükséges feltételek biztosítására.

 

A sportpálya rövid nyitvatartási programja számos szaladni vágyót kiszorított az alternatív megoldásokra, mint az utcán, aszfalton történő szaladásra, mely nemcsak, hogy balesetveszélyes a megnövekedett autós forgalom miatt, hanem egészségügyi szempontból is káros, intenzívebben igénybe véve a térdízületeket.

 

A továbbiakban az aláírásgyűjtés folyamata alatt, a szaladó közösség által megfogalmazódott javaslatokat szeretném felsorolni a sportpálya/atlétika pálya rendeltetésszerű használatával kapcsolatban:

 

- új nyitvatartási program meghatározása a sportpályát használó összes fél igényeit és javaslatait figyelembe véve (labdarúgó csapatok vezetői, atlétika csapatok vezetői, szabadidő sportolók képviselői, stb.)

- belső rendszabály felállítása az ott tevékenykedő sportolók, az atlétika pályát használó személyek számára

- egy, a pálya felügyeletét ellátó személy biztosítása, vagy egy térfigyelő kamera felszerelése az esetleges rongálások visszaszorításának érdekében

- figyelembe véve a téli nappalok rövidülését, szükségszerű lenne egy világítótest felszerelése a sportpálya megvilágítása érdekében

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."