Itthon » Közélet

Új fitparkban gyúrhatod izmosra magad

Az utolsó simításokat végzik az szabadtéri tornaeszközökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kondipark stadion-6
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. április 27., 07:43
0 hozzászólás. 

Április 22-én kezdték el kirakni az edzőfelület szegélyköveit a városi stadion bejárata melletti zöldövezetben, és ma már a gumiborítás utolsó darabjai kerültek a helyükre.

kondipark stadion-1

Egyre nagyobb teret hódít a szabadtéri fitnesz, és városunkban is látványosan megnőtt a hobbisportolók száma az elmúlt években. Eddig a Bethlen-lakótelep felső részén lehetett szabadtéren edzeni: a Szabók utcájának végén lévő edzőteret a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal alakította ki a lakókkal kalákában.

A Szabók-grundon hamar teret hódított a street workout, az a szabadtéri edzésforma, amely során a sportolók a köztereken megtalálható elemek segítségével fejlesztik izmaikat.

kondipark stadion-3

Ez a sportág mostantól a városi stadion mellett is gyakorolható lesz. Eddig mindössze egy tolásra, illetve húzódzkodásra alkalmas fém keret volt a trafóház mellett, az új parkot viszont tizenöt különböző eszközzel szerelték fel. A 100 négyzetméter alapterületű parkot biztonságos gumiszőnyeggel borították be.

kondipark stadion-4

A szabványos eszközöket egy debreceni cégtől vásárolták 70 ezer lej értékben, ezt az összeget a városi költségvetésből különítették el – mondta el Bunta Levente polgármester a Digitál 3 Televíziónak adott interjújában. Az ígéretek szerint minden eszközhöz kétnyelvű használati útmutatót is kihelyeznek, igaz, egyelőre csak a használatra vonatkozó, 9 pontba szedett szabályzat olvasható román nyelven.

kondipark stadion-7

Az átadót csütörtökön tartják, így hamarosan bárki birtokba veheti a sportszereket. Használatuk ingyenes, és bármikor igénybe vehető, amikor a pálya nyitva van. A jövőben beléptető rendszert is felszerelnének a bejárathoz, hogy a fitneszpark még inkább felügyelet alatt legyen – derült ki a D3 beszámolójából.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."