Itthon » Közélet

Használhatatlan lesz az új feljáró?

Még nem készült el, de az érintettek szerint túl meredek és emiatt használhatatlan lesz a Kossuth utcai feljáró.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fotó: Kakasy Botond
Készül a feljáró, de kinek lesz jó? Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 06., 14:39
1 hozzászólás. 

Tegnap írtunk arról, hogy lakossági igényekre válaszolva a polgármesteri hivatal babakocsik és kerekes székesek számára feljárót alakít ki. A Kossuth utca felső szakaszán, a Romarta üzlet és a vele szemben levő Kamilla virágüzlet közötti felső szakaszán eddig szint lehetetlen volt kerekes székkel, babakocsival átkelni. Úgy tűnik, az új feljáró sem oldja meg az érintettek gondját.

„Az előírások szerint a mozgássérültek számára kialakított feljárónak minimum 5, maximum 8 százalékos lejtése kell, hogy legyen. A most készülőt 8 százalékosra tervezték, ez pedig életveszélyes.

Én az elektromos kerekes székemmel csak segítséggel fogok tudni közlekedni rajta, hiába tesznek, mint ígérték, kapaszkodónak korlátot. Ebben a formában csak szemkiszúrás az egész. Nemcsak a feljáró meredekségéről van szó, hanem egyáltalán ráfordulni lesz nehéz a feljáróra." – panaszolta Orbán Ágnes.

Észrevételével megkereste a hivatalt is, ahol az illetékes, Tikosi László műszaki igazgatótól azt a választ kapta, hogy lesz korlát, és várja meg, amíg egy hét múlva teljesen elkészül a feljáró, próbálja ki és akkor eldöntik, hogy jogos volt-e a reklamációja.

Orbán szerint nem ez a feljáró az egyetlen problémája a hozzá hasonlóan kerekesszékben közlekedőknek Székelyudvarhelyen. Legutóbb november elsején, a Szent Miklós-hegyi temetőhöz vezető úton akadt el.

„A vaskaput lezárták, ezzel ellehetetlenítve azt, hogy feljussak a temetőig. Nehezen, de végül kaptam segítséget, de a visszafele úton újra zárva volt a kapu, így csak a Cserehát irányából tudtam hazajutni.

Jeleztem a plébánián az esetet, felhívtam a figyelmüket, hogy a kapuzárással nem csak a sorstársaim, de a babakocsival közlekedők és a lépcsőzést már nem bíró idős emberek dolgát is megnehezítik, de válasz a panaszomra nem érkezett, mivel nem találtam egyetlen olyan személyt sem, aki az ügyben érintett lehetett volna. Aznap mindenki elérhetetlen volt!" – mesélte el Ágnes.

A feljáró ügyében Tikosi László műszaki igazgatót is meg szerettük volna kérdezni, de többszöri telefonos megkeresésünkre sem sikerült elérnünk.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szattilasz
2013-11-07 22:07:40
n
jogos az elégedetlenség Ágnes részéről, ámde a babakocsi sofferek már fellélegezhetnek. Fél siker, de nekem már ez is tetszik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."