Színes » Divat

Divat-e Udvarhelyen olcsón divatosnak lenni?

Kincsvadászatra indultunk a központi ruhaboltokba. Lecsúsztunk a 70 %-os akciókról, de találtunk jó minőséget akár féláron is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

A kutyát is érdekli fotó: Balogh Réka Adrienne
A kutyát is érdekli fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2015. január 23., 18:22
0 hozzászólás. 

Nézelődés közben megtanultuk, mi a különbség a promóció és az akció között. Ebben segítségünkre volt Némethi László, a Kossuth utcai sportbolt tulajdonosa. Portálunknak elmondta, náluk most promóciós termékeket találunk a cipők, textíliák között, így a sportmárka újdonságait vásárolhatjuk meg bevezető áron, tehát 10-20-30 %-kal olcsóbban.

„Azok a textíliák promóciósak, amely kategóriákat úgy gondoltuk, hasznos lehet megismerni" – mondja a tulajdonos. Az akcióról csak annyit, hogy a romániai törvényeket tiszteletben tartva az Adidas minden alkalommal hivatalos átiratban közli a boltokkal, mikor melyik termékre írhatnak ki ilyen fajta leárazást.

Cipők akcióban és promócióban

A divat pedig sokszor felülír minden árcsökkentést. Némethi úr elmondása szerint van egy réteg Udvarhelyen, például az egyetemisták, akik más városban élve látják, ismerik és követik is a legutolsó divatot, nem várnak, hogy olcsóbb legyen.

Vannak azonban olyanok is, akik egy-két év lemaradással ugyan, de szintén megveszik a termékeiket a jó minőség miatt. Szívesen nézelődtünk volna még, de hajtott a kíváncsiság újabb boltokba.

És mi a helyzet a klasszikus stílussal?

Farkas Klára, a Romarta üzlet eladója szerint az udvarhelyiek már nagyon régen tisztában vannak azzal, hogy ha nem is a legutolsó divatot követi a bolt stílusa, de minden korosztály a klasszikus értelemben vett jó minőséget találja a polcokon.

romarta-learazas

Az üzlet óriási plakátokkal jelzi, hogy akár 70%-kal olcsóbban is megvehetjük a kiszemelt 'áldozatot', de ennek a csábításnak most mi estünk áldozatul, hiszen ezek a termékek annyira kelendőek voltak, hogy már nem találunk semmit ilyen mértékű árkedvezménnyel. De ha van megtakarított pénzünk felvértezni magunkat jövő télre, találunk még jó minőségű téli csizmákat, bakancsokat akár 25-30%-kal olcsóbban.

Nálunk nem csábítanak levágott fejű próbababák

A Bolero egy színfoltja a belvárosi ruhaboltoknak. Éppen ilyen színes kiírással jelzik, hogy óriási meglepetések várhatnak minket odabent. Be is nyitunk. Kedves, mosolygós hölgy vezet végig a röpködő százalékok között, és örömmel konstatáljuk, a kevésbé kövér pénztárcájú vásárlóknak is teljesülhetnek vágyaik.

bolero

A téli kabátokat itt akár most féláron is megvásárolhatjuk. Az effajta akciók annyira sikeresek, hogy sokszor bár nem is passzol a méret a vásárlóra, az ára miatt mégsem engedi ki a ruhadarabot a kezéből, meséli Mezei Réka.

Közben figyelmesek leszünk egy fiatal hölgyre, aki hosszasan válogat, mindenre kíváncsi. Mátéfi Edit elmondja, nem is tehetne másként, hiszen ilyenkor bukkan az ember a legnagyobb kincsekre. Látva a hölgy jártasságát, tovább kérdezősködünk. Edit Kolozsváron tanult és mivel ott is élt, látta, mennyire más a reklámhadjárat arrafelé. A nagyobb boltok attól sem riadtak vissza, hogy úton-útfélen levágott fejű próbababákkal reklámozzák lenyesett áraikat. De persze erre nálunk semmi szükség, mert aki keres, az talál.

A szülők bizony megkérdezik a gyerek véleményét

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, a kisgyermekes szülők a karácsony után elcsábíthatók-e csemetéjük ruhatárának bővítésére.

A Quelle Butik eladó hölgye szerint az akció ellenére, ebben az időszakban csak a legszükségesebbekre koncentrálnak a szülők. Egy vastag talpú meleg csizma, bakancs mindig jól jön, de mostanság 20%-kal olcsóbban vehetik meg akár a hőn áhított téli kezeslábast is.

quelle-learazas

A hölgy mosolyogva meséli, azért a divat is számít az árak mellett, hiszen nem egyszer volt tanúja, hogy a szülő az alig beszélő gyermeke véleményére is kíváncsi volt, mielőtt megvette a kiválasztott ruhadarabot.

Bankból, kocsmából és turiból sosem elég

Emlékszem, milyen mély megdöbbenéssel hallgattuk a tévében annak idején Hegyi Barbara színésznőt, hogy ő bizony turkálóból öltözik. No, de mint később kiderült, Budapesten vannak ám luxusturik is.

Nálunk ugyan nincsenek, de kifejezetten jó minőséget, egyedi darabokat igenis találhatunk itt is. A Kossuth utcai turi nemes egyszerűséggel egy A4-es papíron hirdeti 50%-os akcióját a készletre.

turi-learazas

Találunk is vásárlókat, nézelődőket az üzletben. Az eladóhölgytől tudjuk, ilyenkor több mint százan is megfordulnak a boltban, most leginkább téli holmikra vadászva. Nagyon kelendőek a sínadrágok, síkabátok, de minden korosztálynak kínálnak ruhaneműt. Magdolnát is becsábította a kiírás, bár nem gyakran jár turiba. Most is talált magának mellényt, kabátot. Minden esetben a minőséget tartja elsősorban szem előtt, csak utána az árat.

Biztosan így volt ezzel egy hosszú rokolyás asszonyság is, aki egy másik turiban épp egy téli kabátra alkudozott hasztalan az eladóval. Még a botrány előtt kiléptünk az ajtón, hadd legyen ez a mai nap a kellemes meglepetéseké.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."