Itthon » Közélet

Ígényes nevelés és fejlesztés Keresztúron

A Csillagszem Óvodában helyet kapó nevelési központ a hét évnél kisebb gyerekeknek, valamint azok szüleinek és pedagógusainak nyújt segítséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Sandor_Cecilia
Sandor_Cecilia
szerkesztoÍRTA: NEVELÉSI ÉS FEJLESZTÉSI KÖZPONT KERESZTÚRON
2010. február 10., 16:14
0 hozzászólás. 


Ma avatták a székelykeresztúri Nevelési és Fejesztési Központot, ami a tanügyminisztérium által támogatott CRED-program keretén belül jött létre, és melyet a Napsugár Napköziotthon működtet. Mint kiderült, nem volt egyszerű székhelyet találni a szervezetnek, hiszen a városi napközik már így is túlzsúfoltak, és más intézményeknél is nehézségekbe ütköztek.

Neveles_es_fejlesztes

Lucica Erdei és Fodor Sándor tanfelügyelők

Negyedik próbálkozás után a Csillagszem Óvodában, a Kriza János utca 29. szám alatt talált székhelyére a központ. A megnyitón a tanfelügyelőség részéről jelen volt Fodor Sándor, Erdei Lucica és Szél Adél tanfelügyelők, akik ismertették a központ lényegét. Az országos projekt a korai nevelés reformjáért indult, Hargita megyén belül kilenc nevelési és fejlesztési központ létesült – tájékoztatott Erdei Lucica, a projekt koordinátora.

A keresztúri központ főmunkatársai – Sánduly Cecília pszichológus és Karda Mária óvónő – röviden vázolták az éves programot. A szervezet 7 évesnél kisebb gyerekeknek biztosít egyéni és csoportos foglalkozásokat, fejlesztési és tematikus tevékenységeket. Ugyanakkor tanácsadást és továbbképzést nyújt a pedagógusok és gyermekeket gondozó személyzetnek, nem utolsó sorban segítséget ad a szülőknek. Mottójuk: „Együtt értük!” Mint kiderült az elmúlt hónapokban már megkezdte tevékenységét a központ: alkotó délutánokat, rendhagyó mikulásjárást és farsangi mulatságot szervezett a gyerekeknek, „Így neveljünk” programot indított a szülőknek. Beszámolójuk szerint a kicsiknek az volt a legnagyobb öröm, hogy a szülők leültek velük játszani.

Sandor_Cecilia

Sánduly Cecília pszichológus

Továbbiakban a Nevelési és Fejlesztési Központot a helyi polgármesteri hivatal támogatja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."