Itthon » Közélet

„Jó együtt zöldnek lenni!”

A Zöldiskolák csapatai januárban közel 11 tonna újrahasznosítható hulladékot gyűjtöttek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

palack
palack
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 15., 09:05
0 hozzászólás. 


A székelyudvarhelyi TRE-F Egyesület januárban indította első programját Zöldiskola néven, mellyel 10 ezer diák számára tudatosítják a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Elsősorban az V-VIII. osztályos diákokat célozza meg a program, akiknek versenyt is szerveznek, de a gyerekek mozgósításával a szülők, felnőttek figyelmét is fel szeretnék hívni a sürgető környezetvédelmi problémákra.

palack

Az egyesület januári beszámolója szerint a környék 35 iskolájában 11 tonna újrahasznosítható hulladékot gyűjtöttek össze, valamint a gyerekek 688 madáretetőt állítottak fel és rendszeresen gondoskodtak a madarakról. Ugyanakkor a lelkes csoportok több illegális hulladéktelepet fedeztek fel, volt ahol fel is számolták azt. Számos használható tárgyat készítetek újrahasznosítható hulladékból. A beszámolókat és az eredményeket a www.tref.ro honlapon olvashatják az érdeklődők.

A Zöldiskola civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozók összefogásával valósult meg. Mivel egy ilyen program csak a folytonosság jegyében ér célt, az egyesület a következő tanévekben is folytatni kívánja tevékenységét. Ennek megvalósulása érdekében támogassa a Zöldiskolát személyi jövedelemadójának 2%-ával!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."