Itthon » Közélet

Ismét adózhatunk

Hétfőtől fizethetjük a 2014-es adóinkat, akár kedvezményesen is, ha gyorsak vagyunk. Hamarosan mindezt már otthonról, a számítógép elől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

onlinefizetse-1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. január 13., 13:28
0 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal pénztáránál az újévben eddig csak a különböző illetékeket fizethettük be, ugyanis eddig a tavalyi év összegzése történt. Hétfőtől, január 13-tól azonban újból nyitva a pénztár azok számára is, akik az idei évre esedékes adóikat szeretnék befizetni.

Az összeget két részletben fizethetjük be a városkasszába. Fontos, hogy az első féléves adónkat március 31-ig, míg a második félévi összeget szeptember 31-ig fizessük be, így megúszhatjuk a havi 2%-os büntetőkamatot.

A legjobban akkor járunk, ha már év elején kifizetjük az egész éves összeget, így 10%-ot spórolhatunk, ennyi kedvezmény jár ugyanis azoknak, akik előre, egy összegben fizetnek.

Hamarosan on-line is fizethető

Már nem kell sokat várni az on-line fizetésre, így akár otthonról, interneten keresztül is rendezhetjük számlánkat. Bálint Attila, a városháza sajtószóvivője elmondta, minden valószínűség szerint február végétől helyezik üzembe az új rendszert. Az önkormányzatokat egyébként törvény kötelezi arra, hogy ezt a fizetési módot biztosítsék a város polgárainak.

Ahhoz, hogy a rendszert működtetni tudják, a polgármesteri hivatalnak vásárolni kellett egy 5000 euró értékű szoftveres modult, amely a tranzakciók lebonyolítását végzi, illetve összeköti a saját nyilvántartásukat a befizetéseket lehetővé tevő portállal.

Szükség van ezen kívül még egy bankra, ahol gyűjtőszámlát nyithatnak a bejövő pénzek számára. A pénz utalásának költségét a polgármesteri hivatal fizeti, így jelenleg a bankoktól kapott, erre vonatkozó árajánlatokat vizsgálják.

Amint sikerült szerződést kötni valamelyik pénzintézettel, kinevezik a kapcsolattartó személyt és már lehet is használni a Ghiseul.ro címen elérhető szolgáltatását. A tervek szerint az új rendszer nagyban megkönnyíti, és felgyorsítja az adófizetést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."