Itthon » Közélet

Rendőrökkel hozatják be a vádlottakat Borbolyék perére

Nem volt feszültségektől mentes a január 16-i tárgyalás Borboly Csaba megyei tanácselnök és társai korrupciós perében. Már büntetettek is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borboly-vasarhely-06
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. január 16., 13:03
0 hozzászólás. 

Újból megjelent a marosvásárhelyi táblabíróság előtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, akit tizenkét másik személlyel együtt korrupcióval vádolnak. Érdekes fordulat állt elő a január 16-i marosvásárhelyi tárgyaláson, ugyanis fény derült a többszöri halasztások egyik fő okára.

borboly-vasarhely-09Korábban többször is azért halasztották el a tárgyalás megkezdését, mert az egyik vádlott, Mandache Daniel Cristian ügyvédje betegségre hivatkozva nem tudott jelen lenni a teremben. Most kiderült, Mandache még 2013. december elsején felmondott ügyvédjének, így neki már nem lett volna joga az ügyben halasztást vagy bármi egyebet kérni, hiszen a vádlott többé már nem az ő ügyfele, így nem képviselheti a tárgyaláson.

Megbüntették az ügyvédet

Az ügyben illetékes bírónő vehemensen bírálta az – egyébként most is távol maradó – botoșani-i ügyvéd viselkedését. Tettéért a bírónő ötezer lejre büntette, valamint a Romániai Ügyvédi Kamarák Országos Egyesületénél is jelenti az esetet.

Annak érdekében, hogy az ügy tovább haladhasson, a bírónő elrendelte, hogy az említett vádlottat a következő tárgyalási napra, január 23-ra kísérjék be. Ez a rendőrség feladata lesz, és – amennyiben valamilyen oknál fogva így sem tudják megjelenésre késztetni a vádlottat – távolmaradása esetén is megkezdik a tárgyalást.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."