Börtönbüntetésre ítélték Horváth Annát (videó)

Két év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki Kolozsvár volt alpolgármesterére pénteken kora reggel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

HorvathAnna
Horváth Anna, fotó: Horváth Anna Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2018. március 23., 10:56
0 hozzászólás. 

Kolozsvár volt alpolgármesterét, Horváth Annát befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással, Fodor Zsolt kolozsvári üzletembert pedig befolyásvásárlással és pénzmosással vádolta a korrupcióellenes ügyészség (DNA) még 2016-ban.

A volt alpolgármester ügyét három halasztás után, pénteken, március 23-án kora reggel tárgyalták. Legutóbb március 15-én, csütörtökön indoklás nélkül halasztották, a bírónőt vélhetően zavarta a Horváth Annával szolidarizáló személyek jelenléte a tárgyalóterem előtt, hiszen az ítéletet pénteken szokatlan módon, gyakorlatilag a nyilvánosság kizárásával hirdették ki a bejelentett 8.30 helyett már valamivel 8 óra után. Erről a táblabíróság épületében tartózkodó politikus utólag értesült telefonon egyik lévő ismerősétől, ezután a táblabíróság folyosóján nyilatkozott a sajtónak.

A volt alpolgármester úgy véli, az ítélethirdetés körülményei „magukért beszélnek" és „Románia egy szekusállam". Elképzelhető, hogy Fodor Zsolthoz hasonlóan, aki egy év és hat hónap felfüggesztett börtönre ítéltek, Horváth Annára is felfüggesztett börtönt szabtak volna ki, de az ítélethirdetés előtti utolsó tárgyaláson nemmel válaszolt a bírónőnek arra a kérdésére, hogy felfüggesztett börtönről szóló ítélet esetén vállalna-e közmunkát. Ennek az volt következménye, hogy az ítélet csak letöltendő börtön vagy felmentés lehetett. „Felvállaltam ezt a rizikót, mert féligazságok nincsenek" – nyilatkozta akkor a sajtónak.

A politikus azt üzente azoknak, akik bírálják az igazságügyi reformot és „a már egyharmadában alkotmányellenesnek minősített" büntető törvénykönyv módosítását, hogy nagy odafigyeléssel tanulmányozzák az ügyét. „Ne csússzon senki át könnyed kézlegyintéssel a részletek felett, ne áltassa magát, mert ami ebben a „doszárban" most megtörténhet, az nemcsak politikusokkal, hanem bárkivel bármikor megtörténhet, ha az éppen aktuális államrezon útját keresztezi üzletemberként vagy egyszerűen csak véleményformálóként, közösségi emberként" – állapította meg a sajtónyilatkozatában.

Horváth Anna arra utalhatott, hogy a per folyamán még a vád tanúi sem vallottak ellene. A korrupcióellenes ügyészség által perdöntő bizonyítéknak tekintett titkosszolgálati hangfelvétel csonka és silány minőségű volt, nyilvánosan meghallgatni nem lehetett. Ráadásul a vádirat alapjául szolgáló fordítás pontatlanságoktól hemzsegett.

A politikus nyilatkozata alapján folytatja a harcot Fodor Zsolttal, élni fognak fellebbviteli jogukkal, az egyelőre nem jogerős per ezt követően a bukaresti Legfelső Bíróságra kerül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."