Itthon » Közélet

Sok a tisztázatlan helyzetű személy a megyei biztosítónál

Körülbelül 40 ezer Hargita megyei személy nem szerepel a megyei egészségbiztosító adatbázisában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hargita-megyei-egeszsegugyi-biztosito-penztar
hargita-megyei-egeszsegugyi-biztosito-penztar
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 17., 15:18
0 hozzászólás. 


Biró Rodica, a Megyei Egészségügyi Pénztár vezetője elmondta, felhívást intéztek a megye lakosaihoz, arra kérve őket, hogy teljesítsék a pénztár felé lévő kötelezettségeiket. Elmondása szerint 30-40.000 közé tehető azoknak a száma, akikről nem lehet biztosra tudni, hogy biztosítottak-e vagy sem, ők 10%-át teszik ki a családorvosokhoz feliratkozottaknak. „Mindenkinek bizonyítania kell, hogy biztosítva van. Ez a felhívás kiemelt fontosságú, főként, hogy rendbe kell tennünk a biztosítottak adatbázisát, készülve az egységes informatikai rendszer alkalmazására” – mondta Biró.

A pénztár vezetője hozzátette, ez az akció a lakosok érdekében történik, hiszen ha nem tudják igazolni biztosított mivoltukat, fizetniük kell az egészségügyi szolgáltatások igénybevételekor. „A biztosítottak jegyzéke a fő dokumentum a szolgáltatások elszámolásakor, emellett az emberekben fontos tudatosítani, hogy számukra is szükséges a helyzetük tisztázása” – foglalta össze az igazgató. A tisztázatlan helyzetűek között sok a diák – akiknek igazolniuk kell, hogy rendelkeznek-e jövedelemmel vagy sem – valamint ide tartoznak az olyan személyek is, akiket egy biztosított tart el.

Biró Rodica felkérte az intézményvezetőket, hogy ne késlekedjenek leadni havi jelentéseiket a biztosítópénztár felé, melyben szerepel azoknak az alkalmazottaknak a listája, akik után járulékot fizetnek. A figyelemfelkeltő akcióval párhuzamosan a Hargita Megyei Egészségügyi Biztosító Pénztár több tíz figyelmeztetést is kiküldött azoknak, akiknek elmaradt kötelezettségeik vannak az egészségügyi alap felé.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."