Örülhetnek a posztlicis asszisztensek

Részlegesen elismerik az egyetemi általános asszisztens szakra bejutott, posztliceális képzésben részesültek tanulmányi eredményét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

posztlici
60 ezer embert érint a döntés
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 28., 14:10
0 hozzászólás. 

A szenátus plenáris ülésének döntése értelmében részlegesen elismerik a felsőoktatási intézmények az egyetemi általános asszisztens szakra bejutott, posztliceális képzésben részesült személyek tanulmányi eredményét. A plénum elfogadta az oktatási és az egészségügyi bizottság vonatkozó jelentését.

A bizottságok módosító indítványai szerint a posztliceális képzésben részesült személyeknek felvételi vizsgát kell tenniük a felsőoktatási intézménybe. Az egyetemi általános asszisztens szakra bejutott, posztliceális képzésben részesült személyek tanulmányi eredményét részlegesen elismerik a felsőoktatási intézmények, az érintettek bizonyos számú kreditet kapnak rá.

A felsőoktatási intézmények eldönthetik, hogy milyen mértékben, hány kreditponttal ismerik el a posztliceális képzés alatt szerzett eredményeket, a kreditátvitel módszertanát az egyetemek szenátusa dolgozza ki - mutat rá a módosítás indoklása. A szenátus 101 támogató szavazattal fogadta el az indítványt, az intézkedés mintegy 60 ezer általános asszisztenst érint.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."