Itthon » Közélet

Székelyföldi Vadásznapokat szerveznek

Hargita, Kovászna és Maros megye közösen rendezik a turizmus e formájának népszerűsítését szolgáló eseményt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vadasz
vadasz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 02., 18:13
0 hozzászólás. 


„A vadgazdálkodás komoly értéket képvisel, így a megye turisztikai életébe is be kell vonnunk, nem csupán a külföldi vadászok idevonzásával, hanem a szélesebb közönség számára vadászlesek és kilátók népszerűsítésével is” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azon a találkozón, amelyet Kovászna, Maros és Hargita megye vadásztársaságainak vezetőivel tartottak március 2-án a megyeháza márványtermében.

A Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett találkozó apropóját egy 2010 augusztusában megszervezendő, Kovászna, Maros és Hargita megyét átfogó székelyföldi vadásznapok megszervezése szolgáltatta. A Kászonaltízen augusztus 20–22. időszakra tervezett esemény a vadgazdálkodásban jártas szakemberek konferenciáján kívül trófeakiállítással, ökomenikus Hubertus-misével, vadászkutya-bemutatókkal, vadászfelszerelések vásárával, az újonnan levizsgázott vadászok felavatásával, vadászati témájú irodalmi vásárral és kiállításokkal várná az érdeklődőket.

vadasz

Illusztráció

A találkozón a szervezési kérdések mellett a vadásztársaságok vezetői megbeszélték a vadgazdálkodás mindennapi tevékenységéből adódó problémákat is. Borboly Csaba megyeitanács-elnök bejelentette, hogy meghívására március 11-én Borbély László környezetvédelmi miniszter a megyeszékhelyre látogat, és akkor a vadásztársaságok vezetőinek személyesen is alkalmuk adódik elmondani problémáikat.

Borboly megígérte, ő is mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldódjanak az olyan régi problémák, mint a vadkárok rendezése, az erdők csendjét és az állatok nyugalmát megzavaró motorosok, valamint a számtalan kóbor- és juhászkutya, amelyek a vadállományt elűzik természetes élőhelyéről. Ezeknek a témáknak az orvoslása szorosan összefügg, mutatott rá a megyeitanács-elnök, hozzátéve, személyesen kéri majd a miniszter segítségét abban is, hogy azoknak a tulajdonosoknak a képviseletét, akik 50 hektárnál kevesebb területtel rendelkeznek, automatikusan a helyi polgármesteri hivatal lássa el.

A megbeszélésen a megyei önkormányzat részéről az elnökön kívül még jelen volt Márton István, a vidékfejlesztési osztály vezetője, valamint Abos Gábor szaktanácsadó. A Székelyföldi Vadásznapok megszervezésének első lépéseként, a megbeszélés végeztével a vadgazdálkodási szakemberek Kászonaltízen tartottak terepszemlét.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."