Itthon » Közélet

Mesterképzés indul a MÜTFön

Októbertől két mesteri képzést indít városunk főiskolája, valamint ismét lesznek ingyenes helyek az alapképzésben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mutf1
mutf1
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 12., 17:34
0 hozzászólás. 


Ma délután egy sajtótájékoztató keretén belül jelentette be Dr. Kandikó József, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektora, hogy ez év októberétől két szakon is indítanak mesteri képzést, melyekre az udvarhelyi kihelyezett tagozaton is lehet a hallgatóknak jelentkezni. Amint azt Dr. Józsa Lászlóval, a győri Széchenyi István Egyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánjával közösen elmondták, vezetés és szervezés, valamint marketing szakokon indul a felsőfokú oktatás, amint az megkapja a Magyar Akkreditációs Bizottság jóváhagyását.

mutf1

Dr. Józsa László, Dr. Kandikó József és Dr. Prekker Judit

A mesterkurzusok négy félévnyi tanítást foglalnak magukba, és más tanintézményekből érkezőket, vagy akár más országokban egyetemet végzetteket is várnak, mindkét szakra 30-30 hely van. Ismertetésre került ugyanakkor, hogy ősztől ismét indul a főiskolai alapképzés, ahol újra megpályázható 50 államilag támogatott hely a kereskedelem és marketing szakon. Ezen képzési forma 6 félévet jelent, melynek végén a diákok kétnyelvű (angol és magyar) diplomát, valamint Europass oklevelet is kapnak, amivel bármilyen EU-s országban folytathatják tanulmányaikat. A diploma román nyelvre való fordítása egyébként hamarosan a végéhez ér, így biztosítva a végzetteknek a versenyképességet a helyi munkaerőpiacon.

Végezetül Dr. Prekker Judit, a főiskola fenntartójának, az Edutusz nonprofit részvénytársaságnak részéről ismertette a tanintézmény jövőjére vonatkozó terveiket. Elképzeléseik szerint szeretnék minél hamarább egyetemmé alakítani a MÜTF-öt, valamint három pólusú képzést vezetnének be: a jelenleg is folyó gazdasági oktatás mellé társulna műszaki és közigazgatási is, ezzel nyújtva a kor igényeinek megfelelő szolgáltatásokat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."