Itthon » Közélet

Gálfira támadtak Gáborék

A bíróság épülete előtt rendőrök tartották vissza a család két tagját, hogy elkerüljék a verekedést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birosag gabor csalad-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. november 20., 15:11
4 hozzászólás. 

Csütörtök reggel kisebb tömeg gyűlt össze a bíróság előtt, hogy részt vegyenek a székelypálfalvi Palkó család és a Termés utcai Gábor család között zajló tárgyaláson.

A pálfalviakból, szombatfalviakból és betlenfalviakból álló, nagyjából negyven fős csoport fél kilenc előtt elindult a tárgyalóterembe. A Gábor család a bíróság előterében várta meg, hogy bevonuljanak, végül részükről csak egy asszony ment be a terembe. A nyilvános tárgyalás megkezdése előtt az ügyet tárgyaló bírónő kiküldte az emberek nagy részét, arra hivatkozva, hogy ez nem piac és olyan nincs, hogy egy tárgyaláson valaki álldogáljon. Így akinek nem volt ülőhelye, el kellett hagynia a termet.

birosag gabor csalad-3

Az ügyben mindkét fél ismertette álláspontját, és miután nem született megegyezés, a bírónő elrendelte a visszavonulást az ítélethirdetésig. Az ítéletről csak a feleket értesítik.

A gyanú szerint tavaly a Gábor család egyik tagja néhány cinkosával éjszaka ellopta a Palkó család három lovát Pálfalváról. Miután a család észrevette, néhány helybélivel követték a lovak nyomait Homoródalmásig, ahol megtalálták azokat. A család megtette a feljelentést, de elmondásuk szerint ezután a Gábor család rendszeresen felkereste és fenyegette őket. Végül a Palkó család megtört, és még az ítélet megszületése előtt, közjegyző jelenlétében aláírta, hogy nincsenek követelései gyanúsítottakkal szemben. A Palkó családból egy személy volt jelen a tárgyaláson, ugyanis a családfőt annyira megviselték az elmúlt időszak eseményei, hogy jelenleg is kórházban ápolják.

Az eseményen jelen volt Gálfi Árpád is, akit szintén kiutasítottak a teremből (annak ellenére, hogy volt ülőhelye) és akit korábban szintén több ízben megfenyegetett a Gábor család. Elmondta, hogy nem a helyzetet akarják tovább mérgesíteni, csak jelenlétükkel szeretnék támogatni a pálfalviakat, hogy érezzék, az igazságért való harcban nincsenek egyedül.

A tárgyalóteremből kiutasított emberek a Tompa László utca sarkán gyülekeztek, majd a tárgyalás után a többiek is csatlakoztak. A jelenlévők közül többen is hangoztatták, hogy nem azért vannak itt, mert nincs más dolguk, hanem legtöbbjüknek már volt valamilyen konfliktusos esete az említett Gábor családdal, így átérzik a Palkó család helyzetét és támogatják őket.

birosag gabor csalad-4

A tárgyalás után még egy kicsit időzött a Gábor család két idősebb tagja a bíróság bejáratánál, majd egyszer csak feltűnő gyorsasággal a központ irányába távoztak. Ekkor jelent meg két gyerekük (ide kattintva nézheti meg őket), akik hangosan fenyegetni kezdték Gálfi Árpádot. Végül a helyszínen tartózkodó rendőrnek kellett megfékeznie, hogy ne rontsanak rá az önkormányzati képviselőre. Ezt követően a tömeg feloszlott.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-11-20 18:17:09
40 ezer szekely be van tojva 20 ciganytol.
No comment
avatar
vogul
2014-11-21 09:42:29
lesz itt rend
Rettenthetetlen Jutacs, most van a te időd, csinálj rendet! Még támogatód is lesz.
avatar
jutacs
40 ezer szekely be van tojva 20 ciganytol.
No comment
avatar
jutacs
2014-11-21 10:22:06
re: lesz itt rend
avatar
vogul
Rettenthetetlen Jutacs, most van a te időd, csinálj rendet! Még támogatód is lesz.[quote=jutacs]40 ezer szekely be van tojva 20 ciganytol.
No comment
[/quote]
Te is jöhetsz, allj be a hatam möge, ott nem erhet semmi baj.
Föleg, ha pelenkat is teszel be magadnak
avatar
vogul
2014-11-24 10:47:18
nem, kösz
Nem, kösz! Olyan mögé nem állok be, akinek leglényegesebb testrésze a szája. De a pelenkát meghagyom neked, hátha - isten ments - taknyod-nyálad egybefolyik a végén.
avatar
jutacs
[quote=vogul]Rettenthetetlen Jutacs, most van a te időd, csinálj rendet! Még támogatód is lesz.[quote=jutacs]40 ezer szekely be van tojva 20 ciganytol.
No comment
[/quote]
Te is jöhetsz, allj be a hatam möge, ott nem erhet semmi baj.
Föleg, ha pelenkat is teszel be magadnak[/quote]

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."