Itthon » Közélet

Az önkormányzat dönthet a Gábor család házáról

Tizenkét engedély nélküli épületet már elbontottak. A Termés utcai ötből is eltűnt már kettő, a Gáborékéról a tanács dönt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gabor csalad haza-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. december 11., 12:16
3 hozzászólás. 

Szerdán újból ülésezett a közterületre illegálisan építkezők esetével foglalkozó bizottság. Két héttel ezelőtt kitették az utolsó felszólításokat is az utóbbi években a Termés utcában illegálisan épített házakra. Ezután várták a tulajdonosokat, hogy akinek igazoló okirata van, az jelentkezzen, vagy bontsa el építményét.

Benedek Árpád Csaba, a bizottság elnöke elmondta, nagyjából ötven esetben tettek ki felszólítást, amelyet meg is vizsgáltak. Tíz építménynek volt építkezési engedélye, 14 esetben bérleti szerződést mutattak be az érintettek.

Tíz-tizenkét garázsról és egyéb építményről nincs semmilyen igazoló papír a Szegfű bejáratban, ezekből eddig egyet bontottak el. Nyolc esetről van tudomásuk a Tábor-lakótelepen, amiből mind a nyolcat elbontották tulajdonosaik, a Bethlen-lakótelepen két esetet jegyeztek, amiből egyet bontottak el. A Termés utcában öt olyan épületre került felszólítás, amelynek jogi hátterét semmilyen irattal nem tudták igazolni tulajdonosaik. Ezekből kettőt bontottak eddig el, a maradék három épület a Gábor családé.

Javasolják, bontsák el

„Azt a javaslatot tesszük, hogy tanácshatározat szülessen azoknak az épületeknek a lebontására, amelyre sem építkezési engedély nem volt, sem bérleti szerződés, és közterületen vannak" – foglalta össze Benedek a szerdai megbeszélés eredményét.

Már a decemberi tanácsülés napirendi pontjai közé felkerülhet a tanácshatározat, amit ha megszavaznak az önkormányzati képviselők, akkor bontani fogják az épületeket.

Arra a kérdésre, hogy ha valóban megszavazódik a bontás, mikor kerül sor rá, Benedek sem tudott válaszolni, egyelőre a tanácshatározat előkészítése folyik.

Mint mondta, az ügyben a bizottság a hatáskörébe tartozó feladatok első lépést elvégezte, a további intézkedések nem tőlük függnek.

Természetesen a tizenegy tagú testület munkája itt nem ér véget, a város közterületein még számos kérdéses építkezés van, amelyeket külön meg kell vizsgálni, de ezek már a jövő év feladatai – tájékoztatott Benedek a szerdai megbeszélés végén.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2014-12-12 17:30:27
Ledönteni!
Nem értem,mit akar még a tanács dönteni,a kérdéses ház ledöntésén kívül... dózerolják már le és azt a családot távolítsák el a megyéből!
avatar
kiralybiro
2014-12-12 18:53:58
szegény, szegregált gáboroknak segélyt kell kiutalni, és a gyilkostóihoz tartozó szejkei réteken legeltethetnek ingyen, csak a szavazataikat kell jó helyre tegyék.
avatar
fllevente
2015-01-06 17:52:47
Illegalis
Ha mi engedély nélkül építkeznénk egyből megbüntetnének.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."