Itthon » Közélet

A Gábor család feljelentette szomszédait

Amikor látjuk, hogy bontják a többiekét is, akkor mi is lebontjuk a házat – kiabálták a Gábor család fiatalabb tagjai az üggyel foglalkozó bizottságnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

termes utca 2-3
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. november 28., 10:43
1 hozzászólás. 

Több mint egy hete, hogy a közterületeken illegálisan épített épületekkel foglalkozó bizottság, sorra vette az általuk ismert helyszíneket, és kihelyezte a felszólításokat, miszerint a tulajdonosoknak egy hét áll rendelkezésükre, hogy bemutassák építkezési vagy bérleti szerződéseiket, különben el kell bontaniuk az épületeket.

A csütörtöki önkormányzati ülés után a bizottság tagjai újból összeültek, hogy megvizsgálják az elmúlt héten beérkezett iratokat.

Közben lakossági bejelentés alapján még négy épületet kellett, hogy megvizsgáljanak a bizottság tagjai. Így a Tábor-lakótelepen még két garázs tulajdonosa kapott felszólítást. A feljelentők között volt a Gábor család is, akik az elmúlt héten kaptak felszólítást. Most szomszédjaikat jelentették fel, hogy engedély nélkül építkeznek a Termés utcában.

termes utca 2-7

A bizottság tagjai a helyi rendőrség kíséretében szálltak ki a helyszínre, ahol meggyőződtek az illegális építkezésről. Két, beton alapra épített, félkész téglaépületre került felszólítás.

A Gábor család férfi tagjaiból többen is jelen voltak, akik most szívesen segítettek és mutatták, kiket és hol kell ellenőrizni.

termes utca 2-5

Igaz, a városházi képviselőkből és tanácsosokból álló csoportot most sem hagyták szó nélkül. Amikor a társaság távozott, hangosan kiabálták, hogy amikor látják, másnál is bontanak, akkor ők is lebontják a házukat. A látogatás különösebb incidens nélkül járt le.

Várnak jövő hétig

Benedek Árpád Csaba alpolgármester, a bizottság elnöke az események után elmondta portálunknak, hogy az újabb bejelentéseket ellenőrizték, kivitték a felszólításokat, és várnak a következő ülésig, hogy az érintettek behozzák építkezési vagy bérleti szerződéseiket, amennyiben rendelkeznek ilyennel.

termes utca 2-8

„A mai megbeszélésnek az volt első napirendi pontja, hogy a főépítész ismertette, az elmúlt héten arra a több mint harminc építményre, amire kitettük a felszólításokat, a tulajdonosok hoztak-e papírokat. Egy részüknél kiderült, hogy van építkezési engedélyük, de még a hetvenes években bocsájtották ki, van olyan építmény, amelynek bérleti szerződése van, több mint 25 éve bérleti szerződésben van a várossal, de természetesen a nagy részének nincsen semmiféle papírja. Ugyanakkor még érkezett bejelentés, hogy vannak hasonló építmények, azokat mentünk ellenőrizni" – foglalta össze Benedek a bizottság csütörtöki akcióját.

termes utca 2-11

Jövő hétig, amíg lejár az okiratok bemutatásának határideje, a bizottság két iratcsomót készít elő. Az egyikben azok szerepelnek, akik jogosan használják ezeket az építményeket, a másikban, akiknek nincs semmilyen igazoló iratuk. Az utóbbiakat fogják tovább vizsgálni és amennyiben a tulajdonosaik nem bontják el önszántukból az épületeket, a bizottság megteszi a szükséges javaslatokat a polgármesternek és a önkormányzati tanácsnak.

Benedek elmondta, úgy értesültek, hogy már van olyan kisajátított parkoló, aminek tulajdonosa megkezdte az elbontását.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
agressziv kismalac
2014-11-28 15:25:24
A városban szerteszét hónapokig közterületen parkoló roncsszerű autókat mikor szedik össze?
Amelyik kővel van kitámasztva, gumi kiszakadva azt biztos nem mozdítja senki , de mi kerülgetjük, akárcsak majd a hóeke.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."