Itthon » Közélet

Idén befejezik a 132-es megyei út felújítását

9 új híd megépítése, 4,5 kilométernyi kopóréteg leterítése és egyéb aszfaltozási munkálatok következnek idén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

aszfalt
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 09., 09:59
3 hozzászólás. 

Év végére befejezik a Szentegyháza-Lövéte-Homoródalmás-Oklánd-megyehatár közti, 132-es jelzésű megyei út felújítását. Aláírták a szerződést az európai uniós projekt elmaradt munkálatainak kivitelezésére.

A csíkszeredai megyeházán január 8-án, csütörtökön kötötték meg a szerződést a Multipland Kft.-vel. Az európai uniós finanszírozással történő útfelújítás objektív okok miatt húzódott el - áll a megyei tanács közleményében.

A felújítandó út hossza 26,6 kilométer, a projekt összértéke közel 65 millió lej. Eddig több mint 80 százalékban sikerült lebonyolítani a projektet, de hátravan még 9 új híd, 4,5 kilométernyi kopóréteg leterítése és egyéb aszfaltozási munkálatok elvégzése, utóbbi padkák, korlátok kialakítását, forgalombiztonsági táblák felszerelését jelenti. Az erre megkötött szerződés értéke 13 855 701,79 lej áfával együtt.

Korábban felszámolták az ahhoz a konzorciumhoz tartozó cégeket, amely a munkálatokra 2009-ben szerződést kötött, emiatt nem lehetett folytatni a kivitelezést, így szerződést kellett bontani. Erre 2012-ben került sor, Hargita Megye Tanácsa pedig a projekt folytatása érdekében felleltározta az elmaradt munkálatokat, és elindította a közbeszerzést az új munkálati szerződés megkötésére.

A 2012 és 2013. május közti periódusban a folyamatos óvások miatt a többszörösen is elindított közbeszerzési procedúráknak nem volt eredményük. Mivel két év eltelt anélkül, hogy nem végeztek munkálatokat ezen az útszakaszon, szükség volt a kivitelezési terv aktualizálására. 2014 márciusában a megyei tanács elfogadta a frissített tervet, azt előterjesztette jóváhagyásra a finanszírozónak, és 2014 májusában a minisztérium rábólintott az új tervre.

„Mivel időközben megváltoztak a piaci árak, nekünk igazodnunk kellett ehhez, így mi is aktualizáltuk az árainkat. A közbeszerzésen viszont, örvendetes módon, erős verseny alakult ki, és a kezdeti 16 millió lejes becsült értéket sikerült csökkenteni, így pénzt spóroltunk" – közölte Borboly Csaba megyeelnök.

Megjegyezte, örvend, hogy a Multipland Kft. nyert, mert korábban is ez a vállalkozás dolgozott a szóban forgó szakaszon, tehát ismeri a projektet.

„Versenyt futunk az idővel, ezért is jó, hogy ez a cég végzi a munkálatokat. Egyébként a vállalkozás egymillió lej kártérítésért perel engem személy szerint a korábbi szerződésbontás miatt, a per egy éve folyik, ezt mostanáig nem hangoztattam a nyilvánosság előtt, de ettől függetlenül az a lényeg, hogy a projektet fejezzük be év végéig, az igazságszolgáltatás pedig teszi a dolgát" – tette hozzá Borboly.

uh.ro/sajtóközlemény



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
elike27
2015-01-09 16:41:13
131
131-est mikor fejezik be a Kenosi tetotol folytatni Szentmarton fele?:)

avatar
jutacs
2015-01-09 20:07:55
Ott majd akkor lesz legalabb egy evet kibiro aszfaltut, amikor egy politikusnak a Homorod-mente nepenek szavazatara van szüksege. Tehat sohase.
Olyan ut, mint Nyugaton, vagyis ami meg husz ev mulva is sima mint az olvasztott zsir, majd a következö reinkarnacionkban
avatar
jutacs
2015-01-10 16:01:45
Ha az ottlako nehany ezer ember azt akarna, hogy tengelytöres nelküli ut legyen vegre ezen a vilagvegi videken, közös akarattal kellene megkeresni, kivalasztani azt az egyetlen embert, aki kepes, melto es hiteles arra, hogy ket ököllel raverjen a megyei vezetes asztalara- szükseg eseten nehany nevelö celzatu pofont se ressteljen kiosztani az iroasztalok urai közt .
Homorod-mente: ha megtalaljatok ezt a tökös embert, lesz jarhato ut ezen az elfeledett tajon - es remeny egy elhetö eletre.
At kell lepni a helyi kiskiralyokon, az EU segiteni fog

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."