Itthon » Közélet

Gábor család: Gálfi még meg fog lepődni!

Nyolc sértett 17 rendbéli bűncselekménnyel vádolja Gáborékat, a bethlenfalviak perelnek. Gábor Dénes nem fél, Bukarestből hoz ügyvédet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gabor birosag-7
Marosi György ügyvéd, Gábor Dénes, Gálfi Árpád önkormányzati képviselő (balról jobbra)
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. február 16., 15:12
1 hozzászólás. 

Hétfőn reggel fél kilencre volt kiírva az udvarhelyi bíróságon a Gábor család elleni feljelentések tárgyalása. Az összesen 13 feljelentésből 8 állta meg a helyét, ezek ügymenetének jogosságát vizsgálták ma.

Valamivel fél kilenc után vonultak be a felperesek a tárgyalóterembe, ahol csak az ügyben érintett és megnevezett személyek tartózkodhattak, így sajtó sem lehetett jelen. Ezután a Gábor család tagjait szólították, de a megnevezett öt személyből csak a családfő, Gábor Dénes és felesége, Ötvös Eszter jelentek meg. Fiaik – Szabolcs, Róbert és Zsolt – hiányoztak a tárgyalásról, mint az apa elmondta, egyikük Magyarországon tartózkodik.

gabor birosag-5

Hogy mi történt a zárt ajtók mögött, arról Marosi György ügyvéd, a sértett felek képviselője nyilatkozott:

„Ez egy előzetes procedúra volt, nem maga a tárgyalás. Ez a procedúra arról szól, hogy a bíróság megvizsgálja, hogy a nyomozati szakaszban az ügyészség a törvény betartásával végezte-e a nyomozást, a bizonyítékok begyűjtése törvényes előírás szerint történt-e. Illetve ezen az előzetes tárgyaláson lehetőséget adnak a feleknek – a vádlottnak és a sértett félnek egyaránt –, hogy ha a nyomozati szakaszban úgy gondolják, hogy törvénytelenség történt, akkor kifogással éljenek. Ezek általában formai hibák, amelyeket megvizsgálnak".

gabor birosag-3

Amennyiben az ügyészség megállapítja, hogy az ügy menete törvényes keretek között zajlik, kiírja a konkrét tárgyalás időpontját. Ez történt ma is.

„Az eredeti, augusztusban megfogalmazott 13 panaszból 8 esetében gondolta úgy az ügyészség, hogy van alapja ezeknek a panaszoknak, illetve vannak bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy elkövették a vádlottak ezeket a bűncselekményeket, a többiben elvetették" – tájékoztatott Marosi, hogy miért lett 8 feljelentés a 13-ból.

Továbbá azt is elmondta, a periratból kiderül, hogy a maradék öt esetben késedelmi okok miatt, vagy a feljelentés visszavonása miatt vetette el a panaszokat az ügyészség.

Jelenleg nyolc sértett félről, azaz áldozatról beszélünk, akik öt személyt jelentettek fel 17 rendbeli bűncselekményért. Ezek közt szerepel lopás, fenyegetés és rongálás – tudtuk meg.

Az első tárgyalás március 9-én lesz, ekkor felolvassák a vádiratot, azaz a jelenlévő vádlottakkal ismertetik a vádakat, tájékoztatják őket, hogy milyen bizonyítékokra épül a vád, lehetőséget kapnak, hogy elmondják a saját álláspontjukat, és éljenek a jogaikkal. Hasonlóan járnak el a felperesek esetében is, majd megkezdődik a bizonyítékok bemutatása, amik jelen esetben többnyire tanúvallomások. Erre már minden bizonnyal egy újabb tárgyalás keretében fog sor kerülni.

Gáborék is figyeltetik Gálfit

Gálfi Árpád már beszámolt korábban arról, hogy magánnyomozót fogadtak, megfigyelték a Gábor család ténykedéseit, telefonbeszélgetéseket rögzítettek, de mint kiderült, visszafele is működik a megfigyelés.

A bíróság előterében várakozva Gábor Dénes elmesélte, ők is megfigyelik, ahogy fogalmazott „lessük minden mozdulatját" Gálfi Árpád önkormányzati képviselőnek.

gabor birosag-2

Gábor állítja, hogy a fia megveretésében is a tanácsos keze van. Ő bérelte fel a verőlegényeket, ugyanis egy alkalommal kifigyelték, ahogy a „Fényesben tárgyal". Ők is beküldték a megfigyelőjüket, aki kihallgatta őket, három napra rá a fiát fényes nappal kezdték ütlegelni.

„Reá három napra, a fiam bement a piacra fényes nappal, délután 11 órakor, csak egy kocsiból kiszállt öt ember s kezdték ütni életveszélybe. Ha rendőrök ne legyenek, a fiamat megölik" – mesélte az apa. És van, aki megfigyelje Gálfi Árpádot mert,

„ezek a maffia bandák mind a testvére"

Gábor Dénesnek – ezt már Ötvös Eszter hangoztatta az előtérben.

„Mind testvérem az egész, Pui Béla, Pui Máriusz, Lili, az összes, nekem mind testvérem az egész" – erősítette meg Gábor Dénes is, akik elmondása szerint, mind segítenek neki Gálfi megfigyelésében.

Nem értik, miért fajultak idáig a dolgok, amikor ők mindent becsületesen és törvényesen csinálnak, eddig nekik csak bajuk volt ebből az egészből. A legnagyobb gond, hogy Gálfi Árpád egy befolyásos ember, és neki hisznek nem nekik, nehezményezte Gábor.

Ezért egészen Bukarestig mentek, először a cigány párttól kértek segítséget, mert Gálfi kétszer is úgy rájuk uszította az embereket, hogy a rendőrségnek kellett lenyugtatnia, hogy ne gyújtsák fel a házukat. Ebben a cigány pártnak is nagy szerepe volt, mert ők értesítették a rendőrséget, mesélte Gábor.

„Szerusz Dénkó, szerusz Árpika"

Gábor szerint így voltak Gálfival, hiszen gyerekkorukban ugyanoda jártak iskolába, ezért érthetetlen, miért ilyen ellenséges velük Gálfi. Gábor azt mondja, végül a rendőrség nyomozta ki, hogy recsenyédi és szentpáli rokonsága van, s amiatt ellenségeskedik.

Gálfi még meg fog lepődni, amikor a következő tárgyalásra eljönnek majd azok a bethlenfalviak, akik mellettük tanúskodnak. Az, aki most is szólt, hogy Gálfi fel akarja gyújtatni a házukat, mert ilyen is akad Bethlenfalván. A következő tárgyaláson már az ügyvédjük is meg fog jelenni, akit a cigány párt fizet – mesélte Gábor Dénes.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-02-16 16:55:32
Sesizare din oficiu
" ... „ezek a maffia bandák mind a testvére" Gábor Dénesnek – ezt már Ötvös Eszter hangoztatta az előtérben. „Mind testvérem az egész, Pui Béla, Pui Máriusz, Lili, az összes, nekem mind testvérem az egész" – erősítette meg Gábor Dénes is, akik elmondása szerint, mind segítenek neki Gálfi megfigyelésében."

Értékelendő, hogy ilyen rendesek és bevallják, hogy Pui-ék, Lili "maffia bandák"

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."