Itthon » Közélet

Két év a híd nélkül

Két éve lebontották, azóta sem lett új a helyébe. A vasúti helyettesíti, pedig abból is ki lehetne hozni valami jobbat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vashidmatrica
Itt semmi sem változik
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 16., 13:42
0 hozzászólás. 

Pontosan két éve, 2013 áprilisában tüntették el teljesen a Nagy-Küküllő partjairól annak a fahídnak a maradványait, ami a gyalogosok közlekedését hivatott megoldani a város ipari övezete és a Bethlen-lakótelep között. A híd a lebontása előtti öt évben zárva volt, a balesetveszélyesség miatt nem lehetett közlekedni rajta.

Két évvel ezelőtt sem volt egyértelmű, hogy építenek-e egy új hidat a régi helyébe, hiszen az akkori számítások szerint 50 ezer euróba kerülne egy új építmény. Ugyan Gergely László, a matricagyár igazgatója többször is felvetette önkormányzati üléseken, hogy az ipari övezetben levő cégek hozzájárulhatnának az új híd létesítéséhez, ezekből a tervekből egyelőre semmi konkrétum nem látszik.

A gyalogosok, kerékpárosok továbbra is a régi, rozsdás vashidat használják az átkeléshez – erre két éve a polgármesteri hivatal deszkákat szereltetett, ezek közül több meglazult. A vasúti átkelőn évek óta nem jár vonat, sem a síneken, sőt most már Székelyudvarhelyre sem jön több vonat – a két Regiotrans szerelvény hosszú hetek óta az állomáson vesztegel. A Bethlenből a gyárakba gyalogosan vagy biciklivel közlekedők továbbra is ezen a szűk hídon járnak át, a tervezett új hídról (vagy ennek gyalogoshíddá való alakításáról) már alig esik szó.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."