Itthon » Közélet

Templom utca: üzenet a polgármesteri hivatalnak

Rögtönzött kiskertet telepítettek a Templom utcai óriásgödörbe, így üzennek az ott lakók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

templom utca godor-2
Üzenet a gödörben
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. június 19., 12:46
0 hozzászólás. 

A Templom utca elején, még mielőtt felhajtanánk a 2013-ban újjáépített hídra, óriási gödör tátong az utca közepén. Aki időnkét látogatást tesz az utcába, annak sem ismeretlen a gödör, nemhogy az ott lakóknak. A gödörnek már volt kacsaúsztató szerepe is, most egy kis gazos kertként funkcionál. Amikor nem ilyen installáció van benne, akkor csak egyszerűen az autók futóművét gyilkolja.

A vegetáció tegnap jelent meg a gödörben, ami jól láthatóan egy kis földet jelent, és a közelben szedett gyomnövényeket. Hogy nem egy eltévedt kertész munkásságát látjuk, bizonyítja az a fehér lap, amelyre pirossal a következő üzenetet írták: „Köszönjük polgármesteri hivatalunknak, 2015. VI. 19."

templom utca godor-8

„Valamelyik szomszéd tehette oda" - mondja az egyik telektulajdonos, aki arról panaszkodott, hogy néhány napja esővízzel volt feltelve a gödör, ezért későn vette észre, és belehajtott. Az autó kereke jócskán megrongálódott. "Ha nem javítják ki az utat, akkor ezt kell csinálni, betömni földdel, s szántani, vetni rajta" - jegyzi meg cinikusan az autó sofőrje.

„A gyerekek játszottak, ők csinálták" - mondja egy másik helyi, aki szintén értetlenül áll a mindig előbújó gödör előtt. „Ahogy elkezd esni az eső, jönnek és betömik. Eddig háromszor tömték be, mind a háromszor esőben jöttek. Akkor ne csodálkozzanak, hogy állandóan kigödrösödik" - teszi hozzá a lakó.

Hogy a minikertet a gyerekek készítették volna, némileg kétségbe vonja a papírra írt üzenet, bár a helyesírást elnézve, lehet, hogy mégis ők voltak.

templom utca godor-4

Arra is kerestük a választ, hogy miért a mai napra keltezték az üzenetet, ha már tegnap kikerült, de erre viccesen csak azt a választ kaptuk: a városházának mindent jó előre kell jelezni, hogy valami történjen is.

A lakók továbbra is elégedetlenek, hiányolják a járdát. Az utca alsó részén folyamatosan panaszkodnak a két éve lerakott, de mindegyre kilyukadó vízvezetékekre is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."