Kultúra » Színház

A színház menedék

Üzeni a világnap alkalmából Simon McBurney. Idehaza zajlik az élet, a héten kétszer is játsszák a Nem lesz reggel, Fredet. A jubileum ősszel lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

szineszzenekar
A színész-zenakar ma este is fellép
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. március 27., 14:36
0 hozzászólás. 

Múlt héten bemutatta legújabb darabját a színház, a bemutató után ebben a hónapban még két előadás lesz: március 29-én, csütörtökön a bemutatóbérlet, pénteken pedig a Nyirő József felnőttbérlet lesz érvényes, mindkét nap 19 órától zajlik az előadás.

A színházban amúgy arculatváltást ígérnek, ezt jelzi a nemrég meghirdetett logópályázat is – ez is része annak, hogy az intézmény idén ünnepli húszéves fennállását. A győztes pályamű a színház összes rendezvényének és kiadványának, valamint arculatának szerves eleme lesz. A pályázatra bárki jelentkezhet egyénileg vagy csapatban is. A pályaművek között három díjat osztanak ki, az első 700 lejben részesül, a második és a harmadik helyezett két évre szóló bemutatóbérlettel gazdagodnak négy személy részére.

Az elvárások között szerepel, hogy a munka vektoros, PDF és JPG formátumban készüljön el, az eredeti logó mellett egy kiegészítő, évfordulós változatot is készíteni kell, színes és fekete-fehér, illetve kis és nagy méretben is egyaránt jó felismerhető kell legyen. A kész pályázatokról készült képeket a pr@szinhaz.ro e-mail címre várják. A pályaművek beküldésének határideje: április 23, éjfél, az eredményhirdetés május 2-án lesz.

Ami a jubileumi évet, főleg annak őszét illeti,

szeptemberben lesz dráMA, aztán az interetnikai fesztivált is vendégül látja az intézmény, illetve novemberben lesz a jubileumi rendezvénysorozat.

Őszre tolódik a Főfőnök előadás is, amit Anger Zsolt rendez Lars von Trier filmje alapján – a magyarországi színész-rendező Gyergyószentmiklóson kétszer is rendezett, hozzánk először jön, de az elhangzott ebben az interjúban, hogy nagyon szeretne jönni és azt is „kikotyogta" Veiszer Alindának, hogy Barabás Árpád lesz a főszereplő.

Ami a színház világnapját illeti, ez nem mellékesen ma van, zajlik a kulisszaprogram, este lesz egy kis dzsembori (a színész-zenekar a hét végén Kolozsváron „melegített"), Simon McBurney üzenetét pedig itt lehet elolvasni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."