Itthon » Közélet

Zöldiskola: „Minél zöldebb, annál Földebb”

A zöldiskolások márciusban is dicséretesen teljesítették feladataikat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Zoldiskola_forras_tisztitas
Zoldiskola_forras_tisztitas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 19., 11:55
0 hozzászólás. 


Több mint 15 tonna hulladékot gyűjtöttek szelektíven, így három hónap alatt 40 tonna hulladék került újrahasznosításra. A feladatok teljesítése után a zöldiskolások megállapították, hogy a munkahelyek 80%-ában nem szelektíven gyűjtik a különféle hulladékokat. Kivételt képeznek a gyógyszertárak, orvosi rendelők és persze az iskolák. Székelyszentkirályon viszont találtak egy olyan céget, ahol külön gyűjtik a fémet, műanyagot, üveget és papírt, az ételmaradékot pedig a kutyáknak adják.

Zoldiskola_felsosofalva

A gyerekek megállapították, hogy nagy felelőtlenség lengyel mentát, orosz barackkompótot, magyarországi áfonyadzsemet, kínai fürdősót, vagy török almát, cseh joghurtot, svéd karácsonyfát utaztatni a Székelyföldig, amikor itt minden megtalálható. „Ha hazai árut vásárolunk, hozzájárulunk ahhoz, hogy az embereknek munkájuk legyen” – írták beszámolóikban a zöldiskolások.

Márciusban minden csoportnak egy elhanyagolt forrást kellett kitakarítania, de sokan kettőt, hármat, sőt négyet is rendbetettek. Megtisztították a Lobogót, Delelőt, Szőlőmált, Súgót, Vékást, Halastó Kútját, Kőlikat, Erdő Vizét, Bugyogót, Feneketlen-tavat, valamint a Bánatos Királylány Kútját.

Zoldiskola_forras_tisztitas

Mindemellett a gyerekek szemügyre vették a hazai magyar napilapokat, és a szerint osztályozták, hogy milyen szerepet vállalnak a környezetvédelmi nevelésben. Szerintük a média sok zöld hírt közöl, de nevelni nem nevel. Mindent összeadva, elosztva, a hazai magyar lapok 7,14-es osztályzatot kaptak.

A beszámolókat és az eredményeket a www.tref.ro honlapon olvashatják az érdeklődők.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."