Itthon » Közélet

Keményebb fellépést vár az EMNT a magyarságot ért sérelmek miatt

Vannak javaslataik a jövő évi költségvetést illetően is, de azt különösen fájlalják, hogy november végén és december elején nagyon sokat "bombázták" a magyar közösséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

nagypalszarvaszsuzsanna
A minifocipálya újraműgyepesítése prioritás lenne
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. december 22., 16:09
0 hozzászólás. 

A Magyar Értéktár helyi bizottságát szeretné létrehozni az EMNT, ezért felvette a kapcsolatot más politikai szervezetekkel és azt szeretné, ha már a két ünnep közötti napokban tető alá tudnák hozni a helyi bizottság első ülését. Nagy Pál, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki elnöke, valamint Szarvas Zsuzsanna, a szervezet elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy ebbe a bizottságba olyan történészek, néprajzosok, biológusok és más szakemberek kerülnének, akik eldönthetnék, hogy miből legyen adott esetben hungarikum vagy itteni, helyi jellegzeteség, helyi érték.

A projektről a Kriza János Néprajzi Társaság honlapján, illetve itt is lehet olvasni, a sajtótájékoztatón elhangzott már Hermann Gusztáv Mihály, Pálfalvi Pál, Róth András Lajos, Lőrincz Zsuzsánna valamint Miklós Zoltán neve is.

Az EMNT összesen négy javaslatot fog tenni a helyi önkormányzatnak a jövő évi költségvetést illetően: a városi minifocipálya felújítását, az önkormányzati határozatok magyar nyelvű kiközlését nyomtatott és internetes felületen, a Malom utcai fahíd kijavítását és szélesítését, illetve azt, hogy csökkentsék a vendéglátóipari egységet nyitó cégek illetékét abban az esetben, ha azt az év második felében, netán a végén teszik, mert nem tartják igazságosnak, hogy az is 2000 lejes illetéket fizet egész évre, aki karácsony előtt és az is, aki mondjuk ugyanazon év januárjában nyit egy vendéglőt.

Nagy Pál kiemelte, hogy keményebb fellépést vár mind az RMDSZ-től, mind pedig a többi romániai magyar politikai szervezettől, illetve szerinte egy stratégiát kell kitalálni a magyarságot ért különböző atrocitások ellen, mert lassan a józan hangok sem hallatszanak, olyan gyűlöletkampány indult egy hónapja a magyarok ellen. Az EMNT ugyanakkor tiltakozni fog a nemrég elfogadott parlamenti luxusnyugdíjak bevezetése ellen – mint Nagy Pál elmondta, levélben egyenesen az államelnökhöz fordulnak azért, hogy ne írja alá az erről rendelkező törvényt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."