Itthon » Közélet

Szusi és női szószóló az idei expón

Bár a szombati IX. Fehér Rózsa Esküvő Expón nem éreztük a bőség zavarát, azért találtunk néhány különleges dolgot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

eskuvo expo-21
Fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. január 11., 17:44
0 hozzászólás. 

Amint beléptünk, a zenészeknek köszönhetően rögtön lakodalomban érezhettük magunkat, majd a zenekarok egymást váltva végig húzták a talpalávalót a látogatóknak. De figyelemfelkeltőek voltak az egyik kiállító étterem előételként bemutatott különleges falatjai is. Majd legeltettük a szemünket egy-egy készülő menyasszonyi frizurán, sminken, és megcsodáltuk a kiállító virágszalon kreációit.

eskuvo expo-17

Egy hosszú asztalon voltak kiállítva a meghívók és a teremdíszítés fotói, itt volt talán a legtöbb kíváncsiskodó. A színpadon felállított bábukon sorakoztak a menyasszonyi ruhák, ezeket fel is próbálhatták az érdeklődők. A néhány perces körbesétálás után már csak a különlegesebb arcokra, pillanatokra vadászhattunk. Meg is akadt a tekintetünk egy fiatal, nevetgélő páron.

eskuvo expo-14

Ágota és Szilárd idén terveznek összeházasodni, és minden lehetőséget szeretnének kihasználni, hogy a legjobb megoldásokat találják meg a nagy napra. A vásárhelyi fiatalember elmondása szerint most szembesült azzal, hogy mifelénk nem kész csomagokkal próbálják meggyőzni az érdeklődőket a kiállítók, hanem inkább alkalmazkodva a reménybeli megrendelő pénztárcájához egyénre szabva tesznek ajánlatot. A pár azt is elárulta nekünk, hogy latin táncos koreográfiával is készülnek a nagy napra, amihez megfelelő menyasszonyi ruhát is kell találniuk. A másik különlegesség pedig az lesz, hogy drónnal is megörökítik a legjobb pillanatokat.

eskuvo expo-6

Ez utóbbival kapcsolatban nem találtunk ajánlatokat, de egy fotós-videós standon megnézhettünk jól elkapott pillanatokat. Közben jöttek-mentek a „menyasszonyok", majd belépett az ajtón egy székelyruhás, mosolygós hölgy. A szószólók azonnal a szárnyaik alá vették, és gyorsan ki is derítettük, miért.

eskuvo expo-15

Orbán Karolina a vidékünkön az egyetlen női szószóló, tavaly avatták őt fel társai. Elmondása szerint családi hagyományt visz tovább, és a korondi néhai Lőrincz Lajosnak, a Maros Együttes alapítójának, szószólójának unokahúgaként igazi kihívás a feladat. A kuriózumnak számító szószóló tavaly már 31 esküvőt vezényelt le, és úgy érzi, a sikert az egyéniségének köszönheti elsősorban. A testépítéssel is foglalkozó hölgy ugyan kapott már hideget, meleget a lakodalmakban, de szerinte ez a szakma ezzel jár, és szívesen vállalja a megpróbáltatásokat.

eskuvo expo-8

Mivel a szemünk folyton a csokiszökőkútra és a faragott gyümölcsökre téved, egy kicsit kérdezősködünk Fülöp Enikőtől is. A gyümölcsfaragással foglalkozó hölgy Székelykeresztúrról érkezett az expóra. Két éve foglalkozik ezzel, és egyre inkább igénylik a művészetét esküvőkre, és egyéb rendezvényekre egyaránt. Az eredetileg virágkötő szakmával rendelkező Enikő először jött kiállításra, de elmondása szerint máris kapott megrendelést a nyárra. Nem csoda, hiszen nem csak szép, de ehető finomságokról is van szó. A másik szinte elengedhetetlen szolgáltatása a hölgynek a csokiszökőkút, amit időnként meg is rohamoztak a gyerekek.

eskuvo expo-20

Nem tudunk szó nélkül elmenni a Bonfini étterem standja mellett sem. Azért kíváncsian figyeljük, milyen reakciókat vált ki az érdeklődők körében a szusi látványa, esetleg ízvilága. A legtöbben megelégednek a látvánnyal, és inkább a megszokottabb falatok után nyúlnak. Úgy tűnik, a rántott húsok és a pörköltek ideje lassan lejár. Legalábbis a fiatal házasulandók egyre inkább keresik a különlegeset, a nem megszokottat életük nagy napján – tudtuk meg Both Elektől, a székelykeresztúri Bonfini Étterem munkatársától. A svédasztalos megoldás sem idegen már egy-egy esküvőn, és az sem utolsó szempont, ha a menüsort, italt, süteményt egy helyen rendelhetik meg a fiatalok. Persze a hagyományos megoldásokra is nyitott az étterem, sőt az árkedvezményekre is, ha már jó előre eldöntik a megrendelők, mit szeretnének.

eskuvo expo-5

Ha a menyasszony kényelmes és egyénre méretezett cipőben szeretne élete párjával az oltár elé sétálni, akkor szintén időben kell döntenie. Nagy Csaba, a Fehér Rózsa Esküvőcentrum ügyvezetője kiemelte, új szolgáltatásnak számít, hogy egyedi megrendeléseket vesznek fel menyasszonyi cipőkre, amelyeket aztán Lengyelországban készíttetnek. Ugyanígy egy másik cég az örömanyák igényeit próbálja kielégíteni az egyénre szabott ruhákkal, kiegészítőkkel. Az ügyvezető, aki ugyanakkor az expó főszervezője is, portálunknak elmondta, van múltja a rendezvénynek, hiszen ez már a kilencedik alkalom, ráadásul több városban is szerveznek kiállításokat egy évben. Elmondása szerint az eseményt megelőzően nagy volt az érdeklődés, és a rendezvény második órájában tapasztalt látogatószámmal is elégedett.

eskuvo expo-19

Később sem tapasztaltunk nagy tolongást, de az igazi számokat a megrendelések mennyisége adja majd. Ez pedig a jövő zenéje. A szombati expón talán az nehezítette meg az érdeklődő dolgát, hogy a viszonylag kevés kiállító miatt sem a minőség, sem pedig a mennyiség tekintetében nem volt lehetőség mérlegelni.

A hangulat mindenesetre családias volt, nálunk különlegességben a szusi, a környék egyedüli női szószólója és a rendelhető menyasszonyi cipők vitték a pálmát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."