Itthon » Közélet

Meglátogatta a Palló Imre művészeti iskolát Borboly Csaba

Ma reggeli villámlátogatásán a megyeitanács-elnök felmérte a károkat és a javítások menetét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borboly_pallo_02
borboly_pallo_02
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 06., 14:13
0 hozzászólás. 


Ma reggel 9:30-kor érkezett a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Petőfi utcai épületéhez Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. Látogatásának célja az április 16-i tűzeset által okozott károk felmérése és a javítások megfigyelése. Az intézmény vezetője, Bodurian János körbevezette a politikust és kísérőit, Birtalan József megyemenedzsert, valamint Ferencz S. Alpár főtanfelügyelőt az iskolán, megmutatva a tűz által okozott károkat, majd beszámolt a megsemmisült művészeti alkotásokról és a tűz keletkezési helyét is megtekintették a sajtó jelenlétében.

borboly_pallo_01

Borboly Csaba meglepetéssel tapasztalta az épület tűz által nem károsított részének kiváló állapotát, ami az intézményvezetők munkáját dicséri. A tanácselnök elmondta, törvényes úton, gyorssegélyként 20.000 lejt tudtak átutalni a Polgármesteri Hivatalnak (amit az majd továbbad az iskolának), de még utánanéznek, hogy további forrásokat elő tudnak-e teremteni. Bodurian János iskolaigazgató megköszönte a gyors közbenjárást, ugyanis ennek az összegnek az érkezését már a tűzeset után rendezett segélykoncerten be tudták jelenteni. Elmondta, az ügy lezárásakor közzétesznek egy listát mindazokról, akik valamilyen formában segítséget nyújtottak az iskola felújításában.

borboly_pallo_02

Ferencz Salamon Alpár a tanfelügyelőség nevében megköszönte a megye vezetőségének a mentőövet és abbéli reményét fejezte ki, hogy több ilyen incidens nem fog előfordulni. Végezetül Birtalan József megyemenedzser elmondta, hogy még egy érvet láthatunk amellett, hogy az iskolák az önkormányzatok hatáskörébe kerüljenek, így ne kelljen akár hosszú hónapokat, éveket várni egy bukaresti segítségre, hanem gyorsan és hathatósan lehet közbeavatkozni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."