Itthon » Közélet

II. Székelyudvarhelyi Városnapok – értünk szól, nekünk van

A II. Székelyudvarhelyi Városnapok közreműködőit és a programokat ismertette Bunta Levente városunk polgármestere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CIMG9947
CIMG9947
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 11., 14:57
0 hozzászólás. 


„Büszke vagyok, hogy a II. Városnapok ötlete ilyen jól alakul” – fogalmazott Bunta Levente, majd hozzátette: „szándékosan tettük a pünkösd előtti hétre.”

„Nem a város, hanem a lakók és az intézmények szervezik a városnapokat” – mondta a polgármester, aki a Diáknapok, az orvosi konferencia és a Magyar nyelv napjai mellett a Városi Maturanduszt nevezte meg újdonságként, ez utóbbira látogat el Dj Sterbinszky. Ha már neves előadóknál tartottunk megemlítette a Quimbyt, hiszen az UFF saját utján járva hozta el őket, ezért külön köszönet illeti az ifjúsági szervezetet. Hangsúlyt fektettek a kulturális rendezvényekre, így táncszínház, színház, népművészek, játszóház várják az érdeklődőket. Ahogy az elöljáró fogalmazott: „be kell ossza az idejét az, aki mindenre el szeretne menni.” Szép dolgok megvalósításaként említette a Küküllő parti Dísznövény kiállítást és vásárt, a Tavaszi Expót, a Hagyományos Mesterségek utcáját.

CIMG9947
Farkas György és Bunta Levente

„Egy kérésem van a lakókhoz: minél többen tiszteljenek meg a jelenlétükkel” – fejezte ki magát a polgármester, majd átadta a szót a jelenlevő szervezőknek, intézményvezetőknek.

Molnos Zoltán, a Tavaszi Expo szervezője kihangsúlyozta: igaz, hogy idén a magyarországi társszervező csak egy kiállítót hoz, azért megtelnek a standok. Újdonságként elárulta, hogy az idei kiállításon mutatják be – a Magánvállalkozók Szövetsége és a Merkúr Áruház – a Gobé termékeket.

Jakab Attila, az UFF elnöke megjegyezte, ezek a rendezvények kiegészítik egymást, hiszen ezek az udvarhelyieké. Hivatalosan holnap kezdődik a XVIII. Diáknapok, viszont ma a diákok egy flashmobot szerveznek a figyelem felkeltéséért.

SzaboKarolyJakabAttilaMolnosZoltan
Szabó Károly, Jakab Attila és Molnos Zoltán

A könyvtár igazgatója, Szabó Károly is ismertette az intézmény városnapi rendezvényeit, így megtudtuk, hogy hétfőn például kiállítás nyílik a Székely Támadt vár régi illusztrációiból. Azt is elárulta, hogy 210 év elteltével ugyanott, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium udvarán, ahol bemutatásra került anno Szigeti Gyula Mihály: Százszorszép felovasószínházi előadása, ott újra láthatja ezt a közönség.

Bodurian Aram, a Székelyföldi Filharmónia vezetője a klasszikus zene kedvelőit invitálja a Városnapokra, hiszen Mocsári Károly zongorajátékát, és a Tutta Forza zenekar hangversenyét hallhatják. A kőbányai Tutta Forza egyébként saját költségen érkezik városunkba.

Bencze Ilona, a Székelyföldi Kézművesek Egyesületének titkára hagyományőrzéssel és népművészettel foglalkozók rendezvényeire csábította az érdeklődőket, valamint jurta állításra is sort kerítenek a Városnapokon.

NagyPalMiklosZoltanBenczeIlona
Nagy Pál, Miklós Levente és Bencze Ilona

Az Udvarhely Táncműhely igazgatója, Miklós Levente, a gyerekeknek szóló táncoktatást emelte ki, hiszen ahogy ő mondta: velük kell kezdeni az oktatást. Majd a IV. Tánc Tavasza előadásairól beszélt.

A Tomcsa Sándor Színház két külföldi előadással és a Hullámzó Vőlegénnyel várja a Városnapokra látogatókat, illetve utoljára játsszák a szilveszteri előadást, a Senki Sem Tökéletest – tudtuk meg a színház igazgatójától, Nagy Páltól.

Szász István, az Infopress Sportklub egyik alapítója, a II. IP.SE Tömegfutásra hívta fel a figyelmet: „szaladjunk az egészségünkért.” Városunk polgármestere ígéretet tett, ha lesz 600 jelentkező, akkor a következő évben ő is megpróbálkozik.

A II. Székelyudvarhelyi Városnapok költségéről a következőket nyilatkozta Bunta Levente: „80 ezer lejnél nem fog többe kerülni.”


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."