Itthon » Közélet

Gyerekmosoly 2010 – lejárt a pályázat

Negyvenöt óvoda nyert a Gyerekmosoly 2010 pályázaton, így reklámgrafikussal festetnek ki óvoda- és kórháztermeket Hargita megyében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

10
10
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 21., 08:24
0 hozzászólás. 


A május 15-i határidőig 45 óvoda jelentkezett a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett Gyerekmosoly 2010 programra. A megye óvodái számára kiírt pályázat révén a nyertes intézmények egy-egy termét vagy folyosóját festi ki a nyári szünidőben Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus, aki díjmentesen vállalta a munkát, a megyei önkormányzat pedig biztosítja a munkához szükséges eszközöket. Két kép, a Micimackó és A dzsungel könyve rajzfilm egy-egy jelenete közül választhattak a pályázat haszonélvezői. A pályázatban nem kértek önrészt, ezért a nyertes intézményeknek nem kerül költségbe a festés. A pályázat főleg a vidéki, rossz állapotú óvodákat célozta, és zömében ezek is jelentkeztek.

10

Fotó: Illusztráció

Mivel a programba ötven oktatási intézmény fér bele, ám csak negyvenöt jelentkezett, Farkas Barna a megye négy városi kórházának gyerekosztályát is kifesti – így a csíkszeredait, a maroshévízit, a székelykeresztúrit és a székelyudvarhelyit.

A pályázat célja, hogy a nevelési intézmények infrastruktúrájának fejlesztésével csökkentsék a nevelés-oktatás színvonalbeli különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, valamint biztosítsák a minőségi neveléshez való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."