Itthon » Közélet

Öregotthont hozna létre a város

A tegnapi tanácsülésen született meg az a határozat, amely az öregotthon építésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt tartalmazta, így amennyiben a 800 ezer euró értékű pályázat nyertes lesz, elkezdik az átalakítást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

oregotthon_001
oregotthon_001
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. május 28., 16:57
1 hozzászólás. 


A pályázatot egyébként ma le is adta a Polgármesteri Hivatal a Márton Áron tér 6 szám alatt található épületbe tervezett öregotthonra. A város egyik központi ingatlanja a református egyház tulajdonát képezi, azonban a felekezet bérmentve átadta a helyi önkormányzat ügykezelésébe, így a pályázati pénz segítségével létrehoznak egy 1800 négyzetméter felületű idősek házát. Bunta Levente szerint az öregotthon jó megoldás lehet azok számára, akik idős korukra egyedül maradtak, itt modern körülmények várnák az érintetteket.

oregotthon_002

Itt lenne az öregotthon

Jelenleg az épületben kilenc család él, akik a református egyháztól bérlik a lakófelületet, nekik a felekezet máshol fog lakást felajánlani. Ugyancsak az ingatlanban székel a Tourinfo információs iroda is, őket a terv szerint átköltöztetnék a Villanytelep utca sarkára, ahol korábban a Szinfó is működött. A városban ezen kívül két öregotthon van: egyiket a református egyház, a másikat pedig a katolikus egyház működteti.

oregotthon_005

Hamarosan megújulhat az épület

Ide tartozik, hogy a tegnapi rendes havi tanácsülésen, amikor ez a téma szavazat alá került az MPP farkciója tartózkodott, szerintük ugyanis nem ez a megfelelő épület az öregotthon létesítésére. Bunta Levente szerint tartózkodásuk azt jelenti, hogy akadályozni akarják a beruházásokat a városban.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-05-30 06:57:48
Végre valami jó is történik B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."