Itthon » Közélet

Haladhat az atyhai út és az inkubátorház ügye

Saját költségből folytatja a Hargita megyei tanács a megkezdett útépítéseket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Folytatják a pár hónapja felpörgött atyhai útépítést. Fotó: Hargita megyei tanács
Folytatják a pár hónapja felpörgött atyhai útépítést. Fotó: Hargita megyei tanács
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 29., 13:29
0 hozzászólás. 

Borboly Csaba a megyei tanács szerdai rendkívüli ülésén jelentette be, hogy a héten Vasile Dâncu miniszterelnök-helyettessel és fejlesztési miniszterrel folytatott beszélgetése nyomán folytatják az elkezdett beruházásokat, többek közt az atyhai út korszerűsítését.

A munkát megyei költségvetésből végzik, ennek költségét később visszaigénylik a kormánytól. A döntés a kissolymosi utat is érinti. A tárca a finanszírozást azért szüntette meg, mivel egyelőre elfogyott az erre elkülönített keret.

A miniszterelnök-helyettessel az árvízkárokra vonatkozó pénzekről is beszéltek: abban állapodtak meg, hogy várhatóan a jövő hét folyamán megkapják a megyei utakon május-júniusban történt árvízkárokra fordítandó pénzek egy részét.

Az ülésen három napirendi pontról szavaztak a tanácsosok, többek közt a 132-es megyei úttal kapcsolatos beruházásról, valamint a székelyudvarhelyi inkubátorházról, amelyeknél meghosszabbították a szerződés határidejét november 1-jéig.

Azt tervezik, hogy a gazdaságfejlesztő központban számítógépeket és egyéb felszereléseket bocsátanak azok rendelkezésére, akik irodát fognak működtetni. A közbeszerzés elhúzódott, mivel három esetben is rossz ajánlatot kaptak, és csak negyedszerre sikerült megfelelő árajánlattal rendelkező jelentkezőt találni, akivel a következő napokban írják alá a szerződést.

Lőrincz Csilla tanácsos az ülésen beszámolt arról, hogy betegségmegelőző kampányba kezdenek Zakariás Zoltán és Kolozsvári Tibor tanácsossal, az első előadás a lelki egészség megőrzésével kapcsolatos lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."