Itthon » Közélet

A nap, amikor Kelemen Hunor volt a legviccesebb

Bajban az udvarhelyi magyar. Két vezetője mankóval jár, a másik kettő meg annyira szomorú, mintha vasárnap nem választani kellene, hanem részvétet nyilvánítani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kelemen Hunor és a facebook | fotók: Egyed Ufó Zoltán
Kelemen Hunor és a facebook | fotók: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: SOÓS RÓBERT
2016. december 06., 14:17
5 hozzászólás. 

Aki látta már Kelemen Hunort közelről, ha mást nem is, azt biztos tudja róla, hogy az Erdélyi Magyar Értelmező Szótárban ő lehetne a mélabú címszó mellett a két lábon járó illusztráció. Aki még nem látta közelről, annak megmutatjuk. Íme:

ok-ok-00-hunor-melabu

És mégis ő volt a legviccesebb fickó azon a megbeszélésen, ahova Gálfi Árpád polgármester meghívta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét, valamint Bíró Zsoltot a Magyar Polgári Párt elnökét. Igaz, csak akkor volt vicces, amikor ő beszélt. Amikor mások beszéltek, akkor ő is szomorú volt.

Mivel Kelemen Hunor saját elmondása szerint nem járt eddig Udvarhelyen a polgármester irodájában, ezért segítséget kért, hogy nehogy eltévedjen. Gondoljuk, hogy ezért jött vele Verestóy Attila szenátor is, és így csupán fél órát késtek a megbeszélésről.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Legszívesebben eltitkolnám

− mondta bánatos szemekkel Veronika a hétindító gyűlésen, és így tudtuk meg, hogy városunkba érkezik Kelemen Hunor és Bíró Zsolt, hogy a város fejlesztési projektjeit támogatni szándékozzanak, és ezt a szándékukat aláírásukkal meg is pecsételjék. Amit mi úgy értelmeztünk, hogy ha majd úgy lesz, akkor támogatnak, ha meg nem lesz úgy, akkor nem támogatnak, de a szándék, az megvan.

Szegény Veronikát Ufó kollegámmal úgy megsajnáltuk, hogy bevállaltuk, elmegyünk erre a felemelő eseményre. A meghívás 15.30-ra szólt, mi biztos, ami biztos alapon 15.00-ra mentünk, nehogy ne kapjunk helyet, a meghívottak meg 16.00-ra érkeztek, mert jobb késni, mint elsietni.

Az Udvarhelyi Habony Árpi

Az üres egy órában Balázs Árpád szórakoztatott. Megtudtuk tőle, hogy az a pletyka járja, hogy ő az udvarhelyi Habony Árpád, de sajnos ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta. Viszont kedélyesen beinvitált a tanácsterembe, hogy ne állingáljunk a folyósón, mint két jöttment.

Ám amikor épp leültünk volna, akkor egy nagyon fontos figura − sajnos a nevét nem tudtuk megjegyezni, de szőke volt, enyhén kopaszodó és szemüveges − szólt, hogy legyünk szívesek kifáradni onnan, mert először a polgármester 5 percet beszélget zárt ajtók mögött az elnökurakkal, és csak utána válik nyilvánossá a sajtóesemény.

Épp a folyósó falán lévő reprodukciókat bámultam, amikor csupán félóra késéssel berobbant Kelemen Hunor, és onnan kezdve felpörögtek az események. Egy hölgy szólt, hogy fáradjunk már be a tanácsterembe, ha már jöttünk, és hamarosan megérkeztek a meghívottak.

Orbán Balázs szolgáltatta az előzetest.

Megtudtuk, ők nem politizálnak, de a város csak úgy tud fejlődni, ha Budapesttől is és Bukaresttől is elveszünk mindent, amit csak tudunk, és amit nekünk adnak, ehhez viszont túl kell lépnünk a kicsinyes acsarkodáson.

És persze, hogy megválasztunk mindenkit, akit csak kell, de aztán nem árt, ha tudják, hogy azért küldtük őket Bukarestbe, hogy megbecsüljék magukat, és tudják, hogy nélkülünk nem mehettek volna oda.

ok-ok-00-hunor-grimaszol

Ezt Orbán Balázs nagyon szigorúan mondta, kicsit féltünk is, mert elszoktunk ettől a nagy szigorúságtól. És ha már nem lett volna amúgy is elég bajunk, szólt, hogy most nem lesznek kérdések, mert Gálfi Árpádnak fáj a lába, csoda, hogy eleget tudott tenni a házigazda szerepének. Szóval nem lehetünk olyan kegyetlenek, hogy kérdésekkel kellemetlenkedjünk, ezt ugye megértjük. De cserébe ígért egy szép közleményt, amit meg is kaptunk.

A felvezető után Gálfi Árpád kicsit fáradtan és megtörten felolvasta beszédét. A beszédből kiderült, hogy azért hívta Székelyudvarhelyre Kelemen Hunort és Bíró Zsoltot, hogy arra kérje őket, támogassák Székelyudvarhely fejlesztését, parlamenti és egyéb eszközökkel.

Mert, ha úgy jön össze a dolog, akkor lesz terelőút, felújított városközpont és vár, gyógyfürdő Szejkefürdőn, valamint fedett uszoda és sportbázis.

ok-ok-00-galffy-olvas

Persze, mindez csak akkor esedékes, ha vasárnap szépen elmegyünk szavazni, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is üzente a nemrég lezajlott Magyar Állandó értekezlet alkalmával.

És ha Orbán azt üzente, akkor az meg van üzenve.

Gálfi Árpád után Bíró Zsolt szóllalt fel, és az MPP illetve az RMDSZ szlogenek hermeneutikai boncolgatásába kezdett. Azaz az MPP az emberek pártján van, míg az RMDSZ-nek minden magyar számít.

Szóval mostmár együtt minden számító magyar ember pártján vannak. Vagy valami hasonló. Mindenképp nagyon örült, hogy ez az együttműködés megvalósult, és látszott, hogy ezt komolyan is gondolja.

ok-ok-00-verestoy-teflonozik

Kelemen Hunor zárta a felszólalások sorát, és annyi energiát vitt az egészbe, hogy minden résztvevő elkapta a szemét a Facebook faláról. Kelemen Hunor elmondta, hogy ő érti, hogy ebben a teremben senki sem politizál, de ő akkor is fog.

Megtudtuk, hogy megválasztása után felhívták Gálfi Árpádot, és gratuláltak neki. Bár jobban szerették volna, ha RMDSZ-es nyeri meg a várost, de így is jó, mert Gálfi Árpád legalább magyar, és így nincs olyan nagy baj.

Kelemen Hunor beavatott a székely választók mélylélektanába is, ami röviden úgy szólt, hogy a székelyeknek a helyhatósági választásokon szükségük van a csetepatéra, mert másképp tök unalmas az egész, országos szinten viszont az ilyen helyi acsarkodások fölé kell emelkedni, másképp

szétporladunk, mint a szikla.

És az is legyen tiszta és világos, hogy ha Udvarhely nem boldog, akkor Csíkszereda sem és Szentgyörgy sem lehet boldog. Noha nekünk távolról úgy tűnik.

ok-ok-00-mindenki-felvandobva

Szóval, ha magunkért nem is, de legalább a csíkiakért és a szentgyörgyiekért el kéne menjünk szavazni − vontuk le magunkban a végkövetkeztetést.

Bár nem biztos, hogy mindent jól értettünk, minthogy kérdezni nem lehetett ezért nem tudtuk tisztázni az esetleges félreértéseket.

A végén mindenki aláírt, mosolygott és kezet fogott, majd Hunor szólt, hogy a sérültek menjenek előre, amit igyekeztünk nem áthallani, de nagy önuralomra volt szükségünk.

Félóra múlva Mikulás buli a Zseblak játszóházban

Rohantunk is Ufóval, hogy időben odaérjünk. Közben Ufó szólt, hogy szerinte bele kellene írnom az anyagba, hogy vajon Gálfi azért barátkozik-e annyira újabban az RMDSZ-el, mert négy év múlva szeretne tulipános kitűzőben indulni a választásokon.

ok-ok-00-hunor-galfytfuzi

Mondtam neki jó, majd átgondolom, lehet, hogy beleírom.

Belihegtünk a játszóházba, ahol az egyik kolleganőnk megkérdezte, miért vagyunk úgy lefáradva. Mondtuk, hogy nyalizni voltunk a polgihivatalba, s attól mindig lefáradunk. De persze arra is kíváncsi volt, hogy miért. Mondtuk, vasárnap választás lesz, s azzal kapcsolatban tartottak egy kis sajtótájékoztatót.

−Tényleg? Választás? És mit választunk? − kérdezte.

− Hát tudod, parlamenti választás.

− Igen, és az fontos?

− Most szavazzuk meg Verestóynak a következő négy évre a munkahelyét.

− Jaj, hát akkor mindenképp elmegyek.

És meg is jött a Mikulás.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
esz.
2016-12-07 09:01:23
Kedves Újságíró! Ebben a cikkben az ön fő gondolata ez: jót röhögünk azon, hogy hogy b@unk ki magunkkal. Én elmegyek szavazni, nem ezekért az emberekért, hanem azért, mert nem akarok óriási örömet szerezni a mi kárunkon tapsolóknak. Bukarest már repes örömében, hogy végre kimaradunk! Csak annyit tehetek ez ellen, hogy felszedem a fenekem vasárnap, s szavazok.
avatar
Soós Róbert
2016-12-07 09:09:00
Nagyon helyes. Tegye azt, amit szeretne, és amit jónak lát. És semmiképp se azt, amit én vagy más szeretnénk, vagy jónak látnánk. Ha szavazni akar szavazzon, ha választani akar válasszon, ha nem akar szavazni ne szavazzon, és ha nem akar választani ne válasszon. És ne azért szavazzon vagy válasszon, mert Bukarestről ezt vagy azt gondolja, mert Bukarest semmit sem gondol önről :)
avatar
makro polo
2016-12-07 10:34:43
Fogadok egy kávéban, hogy a kolléganő szőke.
avatar
Soós Róbert
2016-12-07 10:58:11
De az is lehet, hogy csak kitaláltam. Menj be bármelyik kávézóba, és kérdezd meg az embereket, hogy mi lesz vasárnap. Meg fogsz lepődni a válaszokon.
avatar
makro polo
2016-12-07 13:53:50
Már meglepődtem. Passz.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."