Itthon » Közélet

IX. Székelyföldi Rockmaraton – nem „halkul” a válságban

 A július 6–10. között sorra kerülő minőségi zajok fesztiválján idén is számíthatunk premierekre, illetve nagyágyúk fellépésére – hangzott el a ma délutáni sajtótájékoztatón.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szasz_csaba_orosz-pal_levente_jere_agoston1
szasz_csaba_orosz-pal_levente_jere_agoston1
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. június 07., 17:16
1 hozzászólás. 



Az idén is hatalmas bulit igérő maratoni koncertsorozattal kapcsolatos újdonságokról a fesztivált szervező Zeneudvar Kulturális Egyesület két jól ismert „mozgatórugója”, Orosz- Pál Levente, Opé, Jére Ágoston, „Guszti” és a „vadonatúj” sajtóreferens, Szász Csaba számoltak be.
szasz_csaba_orosz-pal_levente_jere_agoston1

„Egy ilyen „apróság”, mint a válság nem fojthatja el Erdély legrangosabb rockfesztiváljának a dübörgését” - mondták a szervezők, akik hozzátették, az előző évekhez képest dupla munkát igényelt a hozzáállást, de a támogatóknak (Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa, temesvári sörgyár, helyi vállakozók és cégek) köszönhetően idén sem okoznak csalódást a rock műfaj kedvelőinek. Az öt napos fesztivál a hagyományokhoz híven, a nulladik nappal, azaz „maratoni bemelegítővel” kezdődik, valamennyi rockzenei irányzatot (a punktól, a heavy metálon át a nemzeti rockig) megszólaltató zenekar koncertjével folytatódik, majd szombaton a Hammerwold nappal ér finishbe.  

”Ami a fellépő zenekarrokat illeti, próbáltunk újítani” – mondták a szervezők. A rockerek ezúttal is számíthatnak olyan új fellépőkre, mint amilyen a Rockmaraton idei nagyágyúja, a Tankcsapda. A másik attrakció, hogy fellép Földes László Hobo is, és jelen lesznek olyan nagy nevű,  „régi maratonosok”, mint a Kárpátia, Superbutt, a Nevergreen, a Dalriada, az Agregator, az AB/CD is.

A Rockmaraton idei „idegenlégiósa” a folk-metált játszó finn Korpiklaani (magyarul Erdei törzs) zenekar lesz, akik bevallásuk szerint két dolgot szeretnek: inni és zenélni. Nem meglepő, hogy  legutóbbi lemezük felvezető dalának címe Vodka.

 

Az idei fesztiválon is lesz ingyenes sátrazási, strandolási lehetőség, sörsátor és non stop büfé, délelőtti szabadtéri programok. Újdonságnak számít a hagyományos eső ellen is menedéket nyújtó, 300 négyzetméteres fesztivál sátor, a taxis központ és a koncertek kezdésének időpontja is. Azért, hogy a nap utolsó fellépőit ne csak pár lézengő rockker és a hajnal köszöntse, a koncertek 16 órakor,  a zárónapon pedig 14  órakor kezdődnek.

A Rockmaratonra a hetes beugró ára idén 180 lej lesz, a napi jegy 50 lejbe fog kerülni. Aki „spórolni” akar, az elővételben a tavalyi 160 lejes áron vásárolhat hetes beugrót.  
Azt már most tudni, hogy négy városban lesz a jegyek árusítása, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen, de hogy milyen helyeken, az még döntésre vár.

A Rockmaratonnal kapcsolatos újdonságokról, információkról  www.zeneudvar.ro honlapra kattintva lehet tájékozódni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-06-08 13:03:00
Egy kicsit dragalom a Rockmaratont... De na a szervezok tudjak, erzik hogy jonnek ki a lepesek. Ezek az arak mellett nem hinnem hogy kinn leszek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."