Itthon » Közélet

Most rajtunk van a sor!

Megérkeztek az EMNT, az MIT, az EMI és a Gondviselés Segélyszervezet első adományai a magyarországi árvízkárosultakhoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

nagy_pal
nagy_pal
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. június 10., 17:45
1 hozzászólás. 

Korábban már felhívtuk hírportálunk olvasóinak figyelmét arra a széleskörű segélyakcióra, amelyet a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére a Nemzeti Összetartozás napján indított a Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Gondviselés Segélyszervezet.

Az egész Székelyföldre kiterjesztett segélyakció legújabb fejleményeiről ma Tőkés László székelyudvarhelyi irodavezetője, Nagy Pál számolt be a médiának. „Tudomásunk van arról, hogy a háromszéki EMNT felhívására már sokan csatlakoztak és a farkaslakiak is már önállóan léptek a bajba jutott testvértelepülés lakóinak a megsegítése érdekében" – mondta Nagy. Az első adomány is célba jutott már.

nagy_palNagy Pál

„Az élelmiszerekből és iálvóvízből álló kisebb segélyszállítmányt Miskolcra és környékére személyesen Tőkés László, az EMNT országos elnöke, László János régióelnök és az akció koordinátora, Szabó László kísérte el" – számolt be Nagy Pál. Hozzátette, hogy a kísérők a helyszínen az érintett települések vezetőivel egyeztetnek arról, hogy hová, milyen és mekkora mennyiségű adományra van szükség.

„Tudunk arról, hogy mások is akarnak hasonló segélyakciót indítani, anélkül, hogy hozzánk csatlakoznának. Ez nem baj, itt nincs konkurencia, a lényeg a segítségnyújtás, az, hogy mi is kivegyük a részünket a segítségnyújtásból, ahogy az ottaniak sem hezitáltak ezelőtt öt évvel, amikor itt pusztított az árvíz." – mondta az irodavezető. A szervezők az elkövetkezendőkben is számítanak arra, hogy minél többen csatlakoznak majd a széleskörű adománygyűjtéshez. A napokban plakátokon, szórólapokon is felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a segítségnyújtásban Most rajtunk a sor!


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fkv
2010-06-10 22:42:54
a lényeges infó:
A segélyezési tervekről és a felajánlások részleteiről a 0732/340981-es telefonszámon (Szabó László), valamint az arviz2010@gmail.com elektronikus postafiókkal állnak az érdeklődők rendelkezésére.
A pénzbeli felajánlások fogadására a Gondviselés Segélyszervezet kizárólagosan erre a célra nyitott és elkülönített, közös felügyelet alatt kezelendő bankszámláit használják.


Adatok:
Bankszámla-tulajdonos: Gondviselés Segélyszervezet (Asociaţia Gondviselés Segélyszervezet); adószám: 23481515. Számlavezető pénzintézet: Banca Transilvania Sucursala Cluj-Napoca; Swift-kód: BTRLRO22.

Számlaszámok:
RON: RO92BTRL01301205I2145400;
HUF: RO83BTRL01312205I2145400;
EUR: RO19BTRL01304205I2145400;
USD: RO03BTRL01302205I2145400

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."