Itthon » Közélet

Mégsem lesz rendkívüli tanácsülés

A hivatal szerint nem sürgősek a témák és egyébként is törvénybeütköző az összehívás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tules_2705_01
tules_2705_01
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 28., 13:56
12 hozzászólás. 

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala ma egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben tudatja, nem kerül sor a Magyar Polgári Párt és a Zöld Párt önkormányzati képviselői által összehívott, csütörtökre tervezett rendkívüli tanácsülésre. Amint az a levélben szerepel, a hivatal nem tartja rendkívüli sürgősségűnek a felvetett napirendi pontokat, valamint jelzik, a polgármester hamarosan maga is egy rendkívüli tanácsülést szándékszik összehívni.

A közleményből kiderül, a polgáriak és a zöldek által javasolt napirendi pontokat csak akkor lehet tárgyalni, ha a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályai véleményezik őket, amire 30 nap áll rendelkezésre. Emellett kifejtik, „nem volt betartva az 52/2003-as törvény 6-os cikkely 2. bekezdése alapján előírt döntési átláthatóság, amely értelmében egy határozattervezetet megtárgyalása és megszavazása előtt legkevesebb 30 napon belül a közvélemény tudomására kell hozni."

tules_2705_01

Az MPP háza táján érdeklődve megtudtuk, holnap sajtótájékoztatón fejtik ki álláspontjukat a témában, a Zöld-párti Jakab Attila pedig elmondta, elsősorban azért csatlakozott a polgáriak kezdeményezéséhez, mivel az önkormányzatiság alapfeltételének tartja a havi rendes tanácsülések összehívását és ezt szerették volna pótolni most.


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2010-06-28 15:55:25
A polgármester megcsúfolja a demokráciát, ebből is kitetszik nem tudja vezetni a várost.A sok dumából, szereplésből mindenkinek elege van, a város elindult lefelé a lejtőn, de nagyon.
avatar
kristof
2010-06-28 20:06:35
Oszinten... Krisztian te mit kepzelsz magadrol? ha te jobban csinalnad most mert nem vagy ott? egy utalatos ember vagy, es mindenben a rosszat keresed, a sok jot eszre sem veszed... azt hiszed hogy ojan konnyu lehet vezetni egy varost ojan alpolgarmesterrel amijen van? a hirekben is egyebet nem hallani, csak hogy akadalyozza a munkat. Azt javaslom hogy foglalkozzon a sajat eletevel, mert nem hinnem hogy annyira tokeletes hogy joga van masokat ocsarolni. Mi megvalasztottuk, Mi szeretjuk!
avatar
nyuszi
2010-06-28 20:29:20
A szereplés és a szoborállítás csúcstartója egyértelműen Jenőke, nem csoda ha már mindenki unja a szereplést. Majd meglátjuk Bunta miben fog nagyot "alakítani" .
avatar
Krisztián
2010-06-28 20:40:34
Kristóf, mindig Jenőke a hibás, de vedd észre hogy már rég nem ő a polgármester, a döntéshozó, hanem Bunta Levente. Nem mocskoltam senkit, de vedd észre nem játszóterek festéséből és átadásából áll egy város élete, hanem sokkal több. Mondj valami jót, hadd szégyenkezzem, hogy nincs igazam. Már a közbiztonság is olyan lett mint a z ablaküveg, ülj fel a műanyag huszárszoborra és nyergeljél!
avatar
nagysandorfsz
2010-06-28 20:51:31
Krisztián nemhisszem hogy a Polgármester megcsúfolná a demokráciát, ezt az állításod mivel támasztod alá? Ha ezt a helyzetet szeretnénk elemezni akkor talán inkább illik az a történet amikor valaki farkast kiált ok nélkül és ismerjük a történet végét. Itt más vége lett mert vannak akik nemhagyják hogy alapos ok nélkül farkast kiáltsanak és itt épp az akadályozta meg akit te olyan buzgón szidsz! És annak az állításodnak, hogy nemtudja vezetni a várost, lehet igazság alapja, de nem ebben a formában amit te leírtál! Az igazság alapja pedig véleményem szerint onnan jön, hogy ha valakit megakadályoznak abban, hogy rendesen végezze a dolgát, akkor bíztos lehetsz benne, hogy nem fogja tudni úgy végezni, mint ahogy amúgy tudná!
avatar
kristof
2010-06-28 21:08:10
A polgarmester ur a megye vezetezeben is helyt alt es mint lathattuk jelentosen fejlodott hargita megye, gond mentes, szinte tokeletes volt a megyei kozigazgatas...akkor nagyobb tisztsegben volt es akkor sem voltak kozbisztonsagi proglemak, erdekes hogy epp most lettek, hogy o lett, nem hinnem hogy ennek o az oka... MAsod sorban a varos fejlodese nem ugy megy, amint a mesekben latja, ido kell, hiszen az alma sem ket nap alatt erik pirosra, viszont ha a kukacok es egyeb fergek az almat tamadjak es nincs lehetosege kifejlodni, akkkor nem tud bekovetkezni az alma beerese, ugy, mint a varos fejlodese sem. Mindazontul kommenalni jol tud, es gondolom buszken mosolyog otthon hogy mijen profin tuggya kezelni a hejzetet, de mondja csak, tett mar az eletbe, mutatott fel ojat, ami dicseretre melto, vagy akar eredmenye lett... gondolkozzon el, nem muszaj mindig az embernek a foga feherjet mutatni.
avatar
nagysandorfsz
2010-06-28 21:15:40
re:
Az utóbbi kommentedhez meg azt tudnám fűzni, hogy nem(csak) Bunta Levente hozza a döntéseket, ottvan a tanács, ami amúgy összetételének köszönhetően csak akadályozza a döntéshozást és a fejődést. Ahhoz meg, hogy nemcsak ennyiből áll a város élete, mindenki tudja, de attól még, hogy te a város vezetéséből és hogy a te szavaddal éljek életéböl te csak ennyit látsz és tudsz, nem azt jeletni hogy ennyiből áll össze a dolog! Ahhoz meg, hogy mindig Szász Jenő a hibás, csak annyit fűznék hozzá, hogy aki akadályozza a város vezetését, az általába normális ember szemébe hibás! A tiedbe nemaz? A közbíztonság meg nem a polgármesteren múlik, hanem a rendőrségen és a rendőrség nem tartozik a Polgármester hatásköre alá!
avatar
Krisztián
2010-06-28 21:36:32
Ha olyan jól csinálja, miért nem hív össze tanácsüléseket? Ez a minimum.
avatar
Krisztián
2010-06-29 09:07:36
A Szent János utcába ömlött a ganyélé. ezért is Szász Jenő és Orbán Viktor a hibás. Jó kis elmélet. Rendbe vagyunk barátaim.
avatar
csillag
2010-06-29 09:21:31
A polgármester úr tudja,hogy mit csinál és én bízok benne.A régi polgármester sem 2 év alatt tette meg amit tett.
Idő kell neki is és bízni benne,és támogatni,a közösség érdekében teszi amit tesz és ahhoz a közösség együttműködése is kell.
Nem lehet máról holnapra elvárni,hogy úgy csinálja ahogy megszoktuk az előző polgármesterrel.
Ne csak a rosszat lássuk meg,a jó dolgokat is kell értékelni.
avatar
pepe
2010-06-29 10:27:19
A polgármester jól végzi a munkáját csak ez sokaknak nem tetszik és ezért megpróbálják akadályozni amiben csak lehet! Lehet hogy régen csak úgy összehívtak egy tanácsülést vagy tanácsülés nélkül is tudott dönteni az akkori polgármester!
A közbiztonság már évekkel ezelőtt megromlott csak akkor senki nem beszélt róla és nem is tett ellene semmit!
Akkor kelet volna megelőzni nem most más szemére hányni!
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-06-29 13:14:55
A polgármester a város dolgaiért felelösséget vállal, akárcsak egy családfő a családjáért. Vannak néhányan, akik valamivel folyton piszkálják. Ők is felelősek azért, amit tesznek. Jó lenne, ha energiájukat a város jobblétére irányítanák piszkálódás helyett.
A közbiztonság minőségéről mi magunk tehetünk. Hibáztathatunk érte bárkit, de anyagi javaink és testi épségünk biztonsága attól függ, hogy mi a városlakók mennyire vagyunk megbízhatóak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."