Itthon » Közélet

Cserehát - gond még van, de nem kell már a gumicsizma!

Természetesen egy emberként örvendenek a csereháti negyedben lakók , hogy hét év után félcipősen is kiléphetnek az utcára és búcsút inthetnek a gumicsizmának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Babakocsi
Babakocsi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. július 09., 10:13
2 hozzászólás. 

Köszönhetően a  vadonatúj aszfaltszőnyegnek a város legfiatalabb és legmodernebb lakónegyede immár nem csak lakható, de járható is lett. Az út, parkolók és a kanalizálás rendbetétele a munkát finanszírozó hivatalt és a kivitelező cégeket, a gondozott zöldövezet, virágágyások pedig a lakókat  dicséri. Két szemünkkel láttuk - le a kalappal azért a szemnek kellemes látványért, amit a tegnapi terepszemlén konstatáltunk.

 Babakocsi

Kevésbé le a kalappal viszont az új tömbházak külső tervezéséért felelős marosvásárhelyi illetékes előtt, aki - nem tudni milyen meggondolásból - elfeledkezett néhány „apróságról”. A tervező egyik ilyen ominózus mulasztására, az utca szintjénél jóval alacsonyabban levő bejárati ajtót csak ölbe vett babakocsival lehet megközelíteni, a Kiss Gergely 25. szám alatt lakó fiatal anyuka, Bálint Csilla hívta fel a figyelmünket. Az anyuka kérésünkre demonstrálta, hogy a toló- és babakocsisoknak megépített feljáró teljes mértékben szemfényvesztés: csak szimbolikus és nem vezet sehová, mivel a tervező elfelejtette kialakítani a tömbház melletti részen a folytatást.

Kérésünkre és két jóindulatú szomszéd segítségével Csilla be is mutatta a „babakocsival közlekedj óvatosan!” mutatványt. Mint mondta: ha nincs épp egyetlen markos szomszédember a láthatáron, akkor egyedül kénytelen kitalálni a megoldást arra, hogy a gyermek is, a babakocsi is és ő maga is nyaktörés nélkül, épen eljusson a bejáratig. A szomszédos lépcsőházban lakókat „bezzeg”, nem bántja a hazajutás gondja, ott szintben van a feljáró, de a bennebb épült tömbházaknál szinte tíz lépcsőfoknyi az akadály.

A feljáró „szépséghibájára” természetesen felhívták a helyszínen levő Tikosi László műszaki igazgató figyelmét is. Az igazgató, aki maga is csóválta a fejét, a fülünk hallatára ígérte meg, hogy jövő héten már a helyszínre citálja a bakiért felelős marosvásárhelyi tervezőt és a hibát kijavíttatják.

SarkadiZoltan

Örvendünk az aszfaltozásnak, de problémák még vannak - mondta a lakószövetség elnöke, Sarkadi Zoltán. A hivatali látogatás lehetőségével élve az elnök és a jelenlevő pár lakó a csereháti panaszlistáról fel is sorolt néhányat Bunta Levente polgármesternek, aki ígéretet tett arra, hogy megpróbálják megoldani a gondokat. Többek közt a napokban arra is konkrét választ ad a hivatal (ezt ide kattintva olvashatják), hogy miért nem lehet igénybe venni még az UPC-nek konkurenciát jelentő NextGen szolgáltatásait. Ezzel kapcsolatosan az elöljáró elmagyarázta: nem az ő hibája az, hogy az agresszíven terjeszkedő és a törvényes előírásokat nem respektáló cég nem tisztességes és korrekt módon akar „hont foglalni” a városban.

 

Sarkadi szerint a csereháti, még megoldásra váró problémák listája hosszú, többek közt olyan gondok szerepelnek rajta mint a közelben lakó roma családok kóbor lovai, a vízórás aknákba befolyó víz, a rosszul megépített csatornák, vagy a városba vezető úton a közvilágítás hiánya.

 


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
persze
2010-07-09 16:29:26
a masik cikkben olvastam, nhogy leventenk aszonta hogy a nextgen terjeszkedik agressziven es nem respektalja a torvenyt!!!kerdem en mint hozzanem erto, hogyha haromszor komplektalta ki a doszart a nextgen akkor miert nem mondtak mi ko meg?szivatas.turpisag van a dologban, szerintem Leventenknek lagy az orra! :0 :P :woohoo:
avatar
lorenzoo
2010-07-11 13:04:53
es a rozsautcat mikor aszfaltozzak le???????? a nagy duma megvolt megint!!!!!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."