Itthon » Közélet

Átadták a Városi Kórház étkezdéjét

Modern étkezdéje van mától a Városi Kórháznak, a beruházás 350 ezer lejbe került.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

korhaz_etkezde
korhaz_etkezde
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 02., 13:41
6 hozzászólás. 

„Csak az tudja igazán értékelni, aki látta, hogy mi volt itt ezelőtt" – mondta Lukács Antal a mai avató-ünnepségen. Törvény írja elő, hogy létre kell hozni egy étkezdét, ezt most megvalósította a Városi Kórház, azonban az intézménynek nem került pénzébe, ugyanis egy magánvállálkozás, a Junior Kft. fektetett be, és újította fel az egykori mosoda épületét.

Lukács Antal a kórház főigazgatója elmondta: az étkezde szolgál minden alkalmazottat, de a betegek is igénybe vehetik. Az intézmény vezetője kiemelte, a most átadott étkezde kapcsán, hogy nem összetévesztendő a kórház konyhájával, ami elsősorban a betegeket látja el élelemmel. A kettő működése egymástól független, mondta az igazgató.

korhaz_etkezde

„Ez a megvalósítás kötelező, minden olyan intézményben, ahol az aktivitás folyamatos, egy ebédszünethez az alkalmazottnak civilizált körülményeket kell biztosítani" – mondta Lukács. Hozzátette, hogy az elvárásainak sokkal magasabb színvonalat valósított meg a Junior Kft. „Talán még a légkondicionálás hiányzik, de a napokban az is meglesz" – tette hozzá az intézmény vezetője.

Az említett Kft. igazgatója, Ladányi Kinga elmondta – „az orvosokat, asszisztenseket fogja kiszolgálni az étterem, de gyakorlatilag bárki betérhet a létesítménybe, legyen az beteg vagy hozzátartozó". A beruházás mintegy 350. 000 lejbe került, az összeget teljes egészében a Junior Kft. biztosította. Ez magában foglalja a felújítást és a kiszolgáló sort is.

korhaz_etkezde

Az étkezde 80 személy kiszolgálására alkalmas, összfelülete 230 négyzetméter, 14 személynek biztosít munkát, hangzott el a megnyitón. A mai avató-ünnepségen jelen volt Ladányi László, Hargita megye prefektusa, Sófalvi László, a Hargita Megyei Tanács alelnöke, valamint a helyi önkormányzat RMDSZ frakciójának néhány tagja is.

Az étterem egyébként két hónap alatt készült el, és a Városi Kórház földszintjén található meg. A Junior Kft. és az egészségügyi intézmény között meghatározatlan időre szóló szerződés köttetett erre a tevékenységre.

címkék: korhaz etkezde junior

6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2010-08-02 17:35:08
Ha ha ha.
Ez Verestóy legújabb üzlete? Hát persze, hogy jó biznisz, hisz a Junior látta el eddig is a kórházat és ezen túl sem lesz másképpen. Csak még lassan kezet is tesz rá! RMDSZ Kft!
Ez az állam pénzének a törvényes megszerzése.
Egyébként mit jelent hogy meghatározatlan időre? :woohoo:
Lehet hogy nemsokára lagzit is rendeznek ott? :)
avatar
Krisztián
2010-08-03 00:00:15
A család átadta, amint nézem a képeket, egy nagy család, az egész.
avatar
szakács
2010-08-03 01:20:03
.....
ez van ,ezen mar nem lehet változtatni,tőlük függ mar a megye nem egy varos ........
avatar
szakács
2010-08-03 01:21:45
.....
nem rossz dolog csak mi van a háttérbe azt mar ők tudják ......
avatar
szkita73
2010-08-06 09:16:19
A kórházi alkalmazottaknak eddig sem volt nagy fizetésük, most még 25% csökkentés :angry:, pontosan az étkezdében fognak enni. Bár a kórház átkerült a tanácshoz, lehet hogy kötelezni fogják ott enni.
avatar
pakot eva
2010-09-27 20:59:43
LUKACS ANTAL ,IGEN IS SOKAT TETT,HOGY A VAROSI KORHAZ NE ROMOKBAN HEVERJEN. IGAZGATO UR CSAK KITARTAST KIVANOK ES IGY TOVABB,. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."