Itthon » Közélet

Hat év garancia az aszfaltszőnyegre

Javában zajlik a város útjainak az aszfaltozása. A tervek szerint közel két kilométeren lesz szőnyegezés, ugyanakkor több mint tíz utca járdájára is új aszfaltréteget fektetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_aszfalt_1908
Itthon_aszfalt_1908
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 19., 13:50
1 hozzászólás. 

Közel egy hónapja kezdték el a járdák feljavítását a városban, ezzel elindultak az aszfaltozási munkálatok. Ez idő alatt, mint már elmondtuk, több mint tíz utca járdáját javították fel, a régi aszfaltot felszedik, és új réteggel vonják be a felületet, most a Bethlenfalvi úton dolgozik a kivitelező. Az utak javítása is zajlik: elkészült a Kadicsfalvi utcában egy fél kilométeres szakasz, itt még az árkokat fogják kialakítani, ugyanakkor a Gát utcában is lesz aszfaltozás.

Itthon_aszfalt_1908

Most a munkagépek a Bethlen Gábor utcában 600 méteres szakaszon és a Bethlenfalvi úton dolgoznak, felmarták a felületet, az éjszaka folyamán pedig Bethlenfalván egyik sávban már el is készült az aszfaltszőnyeg – itt fél kilométeres szakaszt tesznek rendbe – mondta Bakó Katalin a Városháza, Közszolgálatokat Felügyelő Irodájának vezetője. Ezen kívül a Tompa László utcában 330, a Vár utcában pedig 60 méteres szakaszra húznak új aszfaltot a szakemberek.

Itthon_aszfalt_1908

Az illetékes hozzátette, zajlik a Pacsirta utca rendbetétele is, itt az utat, járdát és a szegélyeket készítik el. Az aszfaltozási munkálatok – beleértve a kátyúzást, szőnyegezést, az aknatetők felemelését, a járdák újraburkolását – 3,5 millió lejbe kerülnek. Ebből az összegből több mint két kilométer hosszúságban lesz új réteg az utakon, valamint több mint 10 járda felülete kap aszfaltszőnyeget.

Itthon_aszfalt_1908

„A szőnyegezésre hat év, a járdák újraburkolására szintén hat, a kátyúzásra pedig három év garanciát vállalt a kivitelező" - mondta el Bakó Katalin. Megtudtuk azt is, hogy a felmart régi aszfaltot a város kövezett útjain szórják szét, a nagyobb darabokat pedig a külterületeken zajló építkezésekhez vezető utakhoz szállítják.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-08-21 08:11:54
szépül a város : )

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."