Itthon » Közélet

A zöldek kompromisszumra törekednek

Emberhez nem méltó viselkedésnek tartják a zöldek azt, ami a tanácsüléseken folyik - hangzott el a Zöld Párt képviselői, Dósa Barna elnök és Jakab Attila tanácsos tegnapi sajtótájékoztatóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ZoldPart
ZoldPart
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 27., 09:33
3 hozzászólás. 


A Gondűző étteremben tartott zöld sajtótájékoztató menüjén négy, az önkormányzatban vitát kiváltó kérdéskör szerepelt. Az ezekkel kapcsolatosan megfogalmazott zöld párti álláspontot az alábbiakban olvashatják.

ZoldPart

1. Hivatali leépítések

Az elmúlt időszakban számos nyilatkozat látott napvilágot, amelyek jól láthatóan, nem a közalkalmazottak érdekében, csupán politikai szándékokból születtek. Nem látjuk indokoltnak az általános 20%-os leépítést, amit a Polgármester javasol, különösen a kulturális intézményekben, ahol még magasabb a tervezett létszámcsökkentés. Mindezek mellett az MPP-vel ellentétben tudomásul vesszük a kötelező 10%-os csökkentési kötelezettséget, de kérjük a kompromisszumos megoldáskeresést az érintett intézményvezetők és a szakszervezet bevonásával.

2. Bérkiegészítés

A közhivatalnokok bérezését törvény szabályozza. Ennek tudatában az a véleményünk, hogy egyéb bérezési pótlásokra vonatkozó törvénytelen ígéretek, valójában csupán populista megnyilvánulások. Támogatjuk, hogy politikai vitáktól mentesen, KÖZÖS erőfeszítéssel keressék meg a Polgármesteri Hivatal és a Tanácsot alkotó frakciók azokat a lehetőségeket, amelyekkel törvényesen tompítani lehet a kieső bérek okozta hiányt.

3. Körforgalom

A körforgalom elkészítését támogattuk és azt tapasztaljuk, hogy beváltotta a hozza fűzött reményeket és jól működik. Javasolni fogjuk, a 2011 és 2012-es években kerüljön sor további körforgalmi megoldások kialakításra azon helyeken, ahol megfelelő teret lehet biztosítani. (Bethlen Gábor és terelőút; Rákóczi, December 1, terelőút)

4. Sporttámogatások

A sport fejezet költségevetési vitájában az Önkormányzati képviselőnk szándékosan nem vett részt, és továbbra is tartózkodunk. Az Udvarhelyi Zöldek a tömegsport népszerűsítésében, a sport bázisok feljavításában és az utánpótlási programok támogatásában elkötelezettek.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2010-08-27 13:25:35
Az eggyetlen normalis politikai alakulat ami meg epp eldegel udvarhelyt a ket pitbull kozt. Ne adjatok fel. En meg fogok ratok szavazni.
avatar
kszl
2010-08-27 14:20:34
Egy a problema kedvez zoldek... sajnos kevesen vagytok, de visoznt azt megtehetitek hogy azt az inditvanyt szavazzatok meg, ami tenylegesen a varost es a benne lakoit tartja elonyben.
avatar
kalman
2010-08-29 10:47:23
Igen, olyan inditvanyt szavaznak meg, amilyent kifizetnek nekik, de szerencsere a felelosseg legalabb naluk nem oszthato :). Egyebkent a sporttal kapcsolatos allaspontjuk tenyleg elfogadhato es logikus, a berkiesessel kapcsolatos potlas otlete viszont lehetne konkretabb, mivel barmilyen penzbeni potlast a cegeknel dolgozo tarsaim neveben hatarozottan elutasitom es felhaboritonak talalom.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."