Itthon » Közélet

Leépítés a Cimbora Háznál és a Sportiskolánál is

A tanügyben elrendelt létszámcsökkentés alapos változásokat okoz a tanfelügyelőségnek alárendelt intézmények esetében is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. szeptember 03., 11:06
0 hozzászólás. 

A Tanulók Házánál kettő, a Sportiskolánál pedig öt és fél állás szűnik meg idéntől. Átszervezik egyrészt a Tanulók háza hálózatot a megyében, ennek következtében az udvarhelyi Cimbora Házhoz tartozik az új tanévtől a szentegyházi és a székelykeresztúri intézmény. Ugyanakkor két helyettesítő állás megszűnik a Cimbora Tanulók Házánál, 9 tagú tantestület marad, két helyettesítő állás megszűnik.

,,Ez azt jelenti, hogy ebben a tanévben a kézilabda szakkört nem tudjuk elindítani"- mondta Pál Csaba igazgató, hozzátette viszont, hogy egyébként sem tervezték oktatni ezt a sportágat, mert a dr. Bányai János Műszaki Kollégiumban a sportosztály is ezt tanítja. A Carting szakkör ugyanúgy fog működni, külső óraadó alkalmazásával próbálják megoldani, jegyezte meg ma érdeklődésünkre a Tanulók Házának az igazgatója.

A székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubnál 5 és fél állás szűnik meg a létszámcsökkentés következtében. Bakó Lajos igazgató elmondta - ,,oktatókat, edzőket nem építettek le, a szűkítést a kisegítő személyzet csökkentésével teljesítették, takarítónőt, villanyszerelőt és kazánfűtőt küldtek el".

„A sportiskola ügykezelésébe tartozik a Városi Sportcsarnok is, a kevesebb személyzettel nehezebb lesz a pályák fenntartása, de mindezt megpróbálják saját forrásból megoldani" – tette hozzá az igazgató, a tervezés, egyeztetés folyamatában van.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."