Itthon » Közélet

A rendkívülit megelőző „miértek”

Miért mondott le Jakab és miért maradtak távol a tegnapi rendkívüli tanácsülésről a polgáriak? - ezekre a kérdésre maguk az érintettek adtak választ.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tanacsules_szept_2
Tanacsules_szept_2
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 03., 08:32
4 hozzászólás. 

„Két oka van a felmondásomnak. Az egyik, hogy a tanácsosi tisztségemmel kapcsolatosan több alkalommal is felmerült a jogi értelmezés kérdése, nevezetesen, az összeférhetetlenség és az érintettség címén. Nem szeretném, ha a következőkben a tevékenységem arról szólna, hogy folyamatosan jogi értelmezések tárgya. Plusz, így lehet, hogy egy állással kevesebbet kell megszüntetni a polgármesteri hivatalban vagy a hozzá tartozó kulturális intézményben megőrizheti állását egy színész vagy táncos. Úgy érzem, így én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy ezt a ránk erőltetett lépést kevesebb áldozattal hozzuk meg" - indokolta meg szeptember elsejei felmondását Jakab Attila, zöld párti tanácsos.

Tanacsules_szept_2

„Az álláspontunk következetes, amit az augusztus 5-i tanácsülésen elmondtunk, hogy nem tartjuk jónak, hogy magyar kulturális intézményeket megcsonkítsanak, és a hivatalból olyan embereket bocsássanak el, akik eddig a hátukon vitték a közigazgatást, gondolok itt a jogi munkát végző munkatársakra. Az MPP az alkotmányossági kifogásait megfogalmazta, a Nép Ügyvédjéhez fordult, aki megtámadta az Alkotmánybíróságnál az ominózus 63-as kormányrendeletet. A döntés népellenes és úgy gondoljuk, hogy a jelenlétünkkel is asszisztálnánk az RMDSZ csonkító döntéséhez. Meg akarjuk védeni az embereket és természetesen a tanácsosainkat is attól, hogy összevegyítsenek egy közös csoportképpel, mondván, hogy ott voltak a MPP tanácsosai is, akkor, amikor a hivatalból tucatjával rúgják ki az embereket" - fogalmazta meg a polgáriak távolmaradásának apropóját Szász Jenő, alpolgármester. Szász válasza nyomatékosításaként a polgári frakció nevében megfogalmazott felhívást is felmutatta.

„A kulturális intézményekből és a polgármesteri hivatalból az UDMR magyar embereket rúg ki."

Tanacsules_szept_2

Szász cáfolta, miszerint egyes vélemények szerint a kialakult huzavonát a polgármester és a közte levő személyi ellentét is katalizálná.

„Az a baj, ha a kisemberek melletti kiállást valakik összevegyítik a politikai ambíciójukkal. Lehet, hogy Bunta polgármester ezt így gondolja, mi nem."

A kérdést, hogy lesz-e bűntudata, hogy közrejátszott abban, hogy - amennyiben ez valóban bekövetkezik - zárolják a hivatal számláit és nem lesz fizetése a közalkalmazottaknak, az alpolgármester rosszindulatúnak ítélte.

„A fizetéseket az RMDSZ csonkította 25 százalékkal. Ez ismét a hatalommal való visszaélésnek egy intézményesített formája lehet, hogy az alkalmazottakat és a döntéshozókat a fizetések visszatartásával zsarolom. Ez azért hazugság, mert Tanacsules_szept_2augusztus 5-én Bunta már ezzel riogatott bennünket és az udvarhelyi embereket. Azt mondta, hogy augusztus 16-án zárolni fogják a számlákat és ma, szeptember 2-ig nem zárolták a számlákat, tehát ez azt jelenti, hogy két hete már hazugságban van a polgármester. Udvarhelyen nincs helye a leépítéseknek, mert a hivatalban ma 188-an dolgoznak és 239 főt engedélyezett a 63-as kormányrendelet. Az RMDSZ és a Zöld Párt képviselője, tízen éppen elegen vannak ahhoz, hogy amennyiben ez a döntés demokratikus, hogyha ez jó, hogyha a magyar embereket ez szolgálja, hogyha a törvény erre őket kötelezi, akkor ezt a döntést önmagukban meghozhatják, pont úgy, ahogy ezt augusztus 5-én a polgármester megígérte, hogy „nincs semmi baj, majd jön a zöld képviselő és ezt együtt majd meg fogják szavazni"- vetítette előre - egyébként tévesen - a tanácsülés kimenetelét Szász.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
anti-Minden
2010-09-03 11:32:44
Vicc; - Elmegy a malacka a ferde szemu sajat magat oroszlankiralynak nevezo hienahoz, hogy nemi tulipanarusok nem hagytak ot beken az utobbi 2 evben, ugyanugy mint az azelotti 12-ben, hogy valahogy mar szedje ki ot a gazbol....
erre a hiena: "ha malacka, az volt a hibad, hogy hataror akartal lenni, nem elegedtel meg az erdei tartomanyodon, igy elvesztetted a dolgos hangyak bizalmat is, akiknek most huztam le negyedet az eklezsianak, hiaba dolgoztak ra egesz evben, most mar a Vilag Erdonek kell sporoljak,,es magamnak. tudod jol hogy oroszlankiralyi statusom mindjart befejezodik, es mar nem lesz sem hatalmam teged korrigalni, sem penzem pezsgore hogy koccintsunk.Ami a tulipanarusokat illeti, oket hol a farkasok mellett lattam, hol nalunk a falkaban, tudod jol hogy loccsanos egy arusok azok, es mar nem oduban, hanem barsonyszekekben alszanak mar 20 eve..hat mit is varsz toluk ezutan is...
Huzodjal meg malacka, ugy is 2012-ben lesujt a Nap"be"tores, minden allat megmentoje..
avatar
vilaghalo
2010-09-03 14:32:17
Hát szánalmasak az MPP-sek igy !!!!! :evil: :evil:
avatar
kalman
2010-09-04 00:46:27
Ez az MPP sosem fog megszunni bohoc lenni. elkepeszto mit fel nem tud vallaltatni egyebkent polgar jeno az amugy normalisnak tuno tarsasaggal. Egyszeruen el vagyok hulve ekkora szinjatek lattan.
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-09-04 21:29:15
Fáj az mpc-nek hogy eredményes?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."