Itthon » Közélet

A pótérettségizők alig fele vizsgázott sikeresen Hargita megyében

Az udvarhelyi vizsgaközpontban kicsit jobb az átmenési arány, az itt pótérettségizett 376 tanulóból 217 ezúttal sikeresen vette az akadályt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. szeptember 06., 17:31
0 hozzászólás. 

A székelyudvarehelyi és környékbeli diákok a Kós Károly Szakközépiskolában pótérettségiztek. 376 diák iratkozott, ebből 15 nem jelent meg, 217 diák kapott átmenőt, és 144 vizsgázónak nem sikerült a pótérettségije. A 144-ből 54-en valamely tantárgyból nem írták meg az átmenőt, míg 90 diák összmédiája bizonyult kevésnek.

A nyári érettségi vizsgákon a dr. Bányai János és Kós Károly Szakközépiskolák végzősei teljesítettek a leggyengébben városunk iskolái közül, mindkét intézményből 133-an jelentkeztek az őszi megmérettetésre. A bányaiból 56-on most is elbuktak, a kósból 49-en. Az óvásokat tegnap délutánig lehetett letenni, az udvarhelyi vizsgaközpontban pótérettségizettek közül 111-en fellebbeztek, a legtöbben a matematika jegyeket kifogásolták. A végleges eredményeket szerdán közlik.

Akárcsak nyáron, a pénteken véget ért második vizsga időszakon is gyenge eredményeket mutattak a Hargita megyei pótérettségizők: mindössze 46 százalékuk szerzett átmenő jegyet, legtöbben románból és matematikából buktak el.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."