Itthon » Közélet

Őszi Vásár rendezvénysorozat – általános ismertető

Szeptember 30-a és október 3-a között kerül sor Székelyudvarhely és a térség legrangosabb őszi rendezvénysorozatára, a 18. Őszi Vásárra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 29., 11:30
0 hozzászólás. 

Az idei Őszi Vásár rendezvénysorozat egyik fő rendezvénye a szokásos nagy érdeklődésre számot tartó Nemzetközi Kiállítás és Vásár, melynek helyszíne a Városi Sportcsarnok és környéke.

A rendezvény célja a város és környéke gazdasági életének fellendítése, lehetőséget adni a bemutatkozásra, a különböző tevékenységi körök ismertetésére, partnerkapcsolat kialakításának biztosítása, a helyi és külföldi cégek közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése.

A rendezvénysorozat védnökei: Répás Zsuzsanna, Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának helyettes államtitkára és Gyerkó László szenátor, a parlament gazdasági bizottságának tagja. Az Őszi Vásár főtámogatói: Hargita Megye Tanácsa illetve Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.

BedohaziA XVIII. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásáron az előző évhez képest számos új bel – és külföldi vállalat képviselteti magát. A több mint 100 kiállító többek között kínál autókat, kerti bútorokat, szerszámgépeket, nyílászárókat, egészségmegőrző, – gasztronómiai, – kézműves, – vadász termékeket, dekorációs tárgyakat, virágokat, ékszereket, édességeket, kozmetikumokat, tisztítószereket illetve elektronikai cikkeket.

A hazai és magyarországi közös üzleti kapcsolatok fejlesztését és a régió fejlődését elősegítő expónak különleges társrendezvényei is vannak: ilyen a VII. Borfesztivál, mely hazai és magyarországi borászokat vonultat fel, illetve első alkalommal, a Hargita Megye Tanácsával közösen szervezett Székely Termékek Fesztiválja is. A Székely Termékek Fesztiválján több mint 30 termelő kínálja majd termékeit a vásárlóközönségnek. A hagyományos hús-, sajt- és péktermékeken kívül lesz friss zöldség, gyümölcs, méhészeti termékek, erdei gyümölcsből készült szörpök, lekvárok, de nem fognak hiányozni vidékünk hagyományos kézműves termékei sem.

Ugyanakkor az Őszi Vásár keretében szervezi meg pénteken az Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozások Szövetsége a 2. Gazdaság és Érték konferenciát. A rendezvény fő témája ezúttal az alternatív energiák használása lesz. Ezzel kapcsolatosan hallgathatnak előadásokat az érdeklődők Péter Gábor, dr. prof. Hajtó János és Berkes Béla tolmácsolásában.

A Príma Rádió 13. születésnapja alkalmából rendkívül színes és gazdag szabadtéri programok közül válogathatnak az érdeklődők, amelyeknek ezúttal a városi minifocipálya ad otthont. Pénteken többek között a Fűszál és a The Bluzers együttes fog koncertezni, szombaton pedig fellép a Knock Out, illetve a Titán együttes. Idén újdonságként szolgál a mesemondóverseny, amelyre vasárnap kerül sor 13 órától. A versenyre csütörtökig jelentkezhetnek a 4-14 év közötti gyermekek. Ezen kívül szombaton 16:30-tól érdemes a rekeszizmokat készíteni, a rádió ugyanis élő interaktív Humórával készül. A helyszínen történő viccmondó versenyen értékes nyereményeket lehet nyerni. A szabadtéri előadásokat ugyanakkor különböző néptánccsoportok illetve táncegyüttesek előadása színesíti. Az ínyenceknek lesz lacikonyha és a halászlevet is megkóstolhatják az odalátogatok. A szabadtéri programokra a belépés ingyenes.

A 18. Őszi Vásár ünnepélyes megnyitójára szeptember 30-án, azaz csütörtökön délelőtt 11 órától kerül sor. A Nemzetközi Kiállítás és Vásár 10 és 19 óra között fogadja a látogatókat.

Szeretettel várunk mindenkit a rendezvényeinkre!

László János, a rendezvénysorozat házigazdája, az ARKUM cégcsoport elnöke
Orosz-Pál Levente, a rendezvénysorozat főszervezője, a Prima Press kft igazgatója



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."