Itthon » Közélet

Felújított út vezet át a Peszente-tetőn

Befejeződött a 136B és 135-ös megyei utak Gagy és Etéd közötti szakaszának felújítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 20., 09:29
0 hozzászólás. 

A június 25-én elkezdett munkálatokat október 19-én vették át Hargita Megye Tanácsának illetékesei Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Pálffy Domokos, Bondor István, Benyovszki Lajos, Demény Gábor megyei tanácsosok, valamint a helyi elöljárók jelenlétében.

Az eredetileg tervezett 3 kilométer helyett 11,3 kilométer hosszan terítettek le két réteg aszfaltot a munkálatok során. A 136B és 135 felújítandó szakaszának aszfaltozása már a tavalyi évre be volt ütemezve, de a különböző jogszabályok útvesztője és a sorozatos közbeszerzési óvások miatt csak egy év késéssel sikerült elindítani és teljesíteni azt az ígéretet, amelyet a megyei tanács jelenlegi testülete vállalt fel az itt élő emberek felé.

Szasza

„Sikerült előteremteni az eredeti elképzelések helyett 11 kilométer leaszfaltozására elegendő összeget a megyei tanács saját költségvetéséből. Az aszfaltrétegek leterítése mellett a felújítás tartalmazza a padkák kialakítását és a vízlevezető árkok rendbetételét is és bár szeretnénk folytatni az infrastruktúra fejlesztését a térségben nem tudok előrebocsájtani semmit a jövő évi költségvetés ismeretének hiányában" – mondta Borboly Csaba.

Benyovszki Lajos megyei tanácsos reményét fejezte ki, hogy még ebben a mandátumban sikerül a Maros megyei szakasszal összekötni ezt az utat, és akkor, ha nem is a legforgalmasabb, de Székelyföld egyik leglátványosabb útja készül el, ami Etéd és Szentábrahám községeknek jelentős gazdasági fellendülést is hozhat. Az összeköttetés fenntartása az együvé tartozás érzését erősíti a térségek és az emberek között, valamint szerepet játszik a térség elnéptelenedésének megakadályozásában is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."