Itthon » Közélet

Egymillió csillag – akció a nélkülözőkért

Az együttérzés egymillió csillaga ragyog fel november 13-án, szombat délután 5 órától Románia 21 városában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. november 08., 13:25
0 hozzászólás. 

A Gyulafehérvári Caritas szolidaritási akciója során gyertyákkal világít meg egy-egy közteret, minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Az Egymillió csillag akció 1998-ban indult Franciaországból és hamar teret hódított a nyugat-európai államokban. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalom perifériájára szorultakra, felébressze és erősítse a nélkülözőkkel való sorsközösség- vállalás érzését.

Az immár 12 éves hagyománnyal rendelkező karitatív megmozdulás során az egyes helyszíneken gyertyákkal világítanak ki egy teret, vagy egy jellegzetes épületet, minden meggyújtott gyertya egy-egy rászorulót jelképez. Románia tavaly csatlakozott a karitatív rendezvényhez.

Városunkban a Márton Áron téren kerül sor az akcióra: a Caritas munkatársai ünnepélyes megnyitóval, meleg teával várják azokat, akik egy, a helyszínen beszerezhető, piros vagy fehér színű gyertya megvásárlásával, meggyújtásával akarják jelezni: nem közömbös számukra a nélkülözők sorsa. A gyertyák eladásából származó bevétel összegét a Caritas a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

Székelyudvarhelyen kívül megyénkből Csíkszereda és Gyergyószentmiklós is csatlakozott az akcióhoz. November 13-án gyertyaláng lobog majd Balázsfalva, Bákó, Brassó, Bukarest, Gyulafehérvár, Jászvásár, Kézdivásárhely, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagykároly, Nagyvárad, Petrozsény, Piatra Neamt, Roman, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Szászmedgyes és Temesvár főterein is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."