Itthon » Közélet

Bemutatták Székelyföld sítérképét

Tizenhárom sípálya szerepel Székelyföld sítérképén, amelyet november 22-én mutattak be sajtótájékoztatón a csíkszeredai megyeházán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Siterkep
Siterkep
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 23., 13:06
0 hozzászólás. 


A térképet és a tájékoztatón levetített reklámfilmeket a székelyudvarhelyi Visus Kulturális Egyesület készítette Hargita Megye Tanácsának megbízásából. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint igyekeztek minimális költséggel egy könnyen kezelhető térképet készíttetni, amely elérhető az interneten és kinyomtatva egyaránt, az utóbbi formában összehajtogatva elfér zsebben vagy akár pénztárcában is. Borboly úgy látja, bebizonyosodott, hogy a tematikus és egységes székelyföldi megjelenítés nagyobb sikert hoz a térség vállalkozóinak, ezt volt alkalom megtapasztalni a hazai és magyarországi kiállításokon, ahol Székelyföld-standot állított fel közösen Hargita, Kovászna és Maros megye. Erre erősítenek rá a téli turisztikai kampánnyal, egységesen mutatva be a térség sípályáit – mint a tanácselnök hangsúlyozta, ilyen egységes megjelenítésre a Prahova völgyében sincs példa. Ráadásul a székelyföldi kínálat nem marad le színvonalban az országos átlagtól, csakhogy ezt tudatni kell a potenciális turistákkal.

Siterkep

„Téli turisztikai kampányunkkal elsősorban a fiatalokat célozzuk meg, tehát egy fiatalos reklámkampányt indítunk" – jelentette be Borboly Csaba.

A sítérképet magyar nyelven 60 ezer, román nyelven 15 ezer példányban nyomtatták ki, terjesztői Hargita Megye Tanácsa, a Magyar Síakadémia és a Magyar Síoktatók Szövetsége, így hamarosan Magyarországon 300 utazási irodában lesz ingyen elérhető, interneten pedig a www.hargitahegyseg.ro és a www.iranytu.ro honlapon lehet hozzáférni, mondta Fazakas Szabolcs, a Visus Kulturális Egyesület vezetője. A térképen feltüntették a térség téli szórakozási lehetőségeit, valamint a legközelebbi repülőtereket is.

Siterkep

Birtalan József megyemenedzser ismertette a kiállításokon való közös székelyföldi részvételt a bukaresti Romexpón, illetve a budapesti Hungexpón. Birtalan szerint „jó úton járunk a térség népszerűsítésében, és nem állunk meg itt".

„Hóágyúink készen állnak" – jelentette ki Kalamár Andor, a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület elnöke. A helyi vállalkozók és önkormányzat által alapított egyesület a tusnádfürdői sípályát működteti, amelyet december közepén remélhetőleg megnyitnak a sízni vágyók számára, ha a hőmérséklet –5 Celsius-fok alá esik. Kalamár szerint igyekeznek emelni a reklámok színvonalát és minél több eseményt szervezni, hogy felzárkózhassanak az országos és nemzetközi mezőnyhöz.

Siterkep

A sítérképet az érintett panziók feltehetik honlapjukra, a Székelyföld téli kikapcsolódási lehetőségeit reklámozó kisfilm pedig hamarosan elérhető lesz a YouTube-on, Székelyföld télen címmel, és sugározni fogják a helyi és országos, valamint magyarországi tévéadók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."